150 συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού

150 συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού

 

Συνελήφθησαν το διήμερο (13-14 Μαρτίου 2020), από αστυνομικούς σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου, πέντε ημεδαποί (-3- άνδρες και -2- γυναίκες) και δύο αλλοδαπές, κατηγορούμενοι για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης εξάπλωσης του κορωνοϊού, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι λειτουργούσαν επιχειρήσεις παραβιάζοντας τους ισχύοντες απαγορευτικούς κανόνες εξυπηρέτησης πελατών.

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζονται με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έγιναν 145 παραβάσεις και συνελήφθησαν 150 άτομα σε όλη τη χώρα.

Από αυτές οι 54 έγιναν στην Αττική, οι 27 στη Δυτική Ελλάδα, οι 11 στη Θεσσαλία, 8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στην Κεντρική Μακεδονία, 7 στο Νότιο Αιγαίο και στη Θεσσαλονίκη, 6 στην Κρήτη, στη Δυτική Μακεδονία και στην Πελοπόννησο, 4 στη Στερεά Ελλάδα, 3 στο Βόρειο Αιγαίο, 2 στην Ήπειρο και 1 στα Ιόνια Νησιά.