Κορονοϊός: Προληπτικά μέτρα στο αεροδρόμιο Μυκόνου

Κορονοϊός: Προληπτικά μέτρα στο αεροδρόμιο Μυκόνου

 

 

 

φωτ. αρχείου

Ενημέρωση από την Fraport Greece για τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η εταιρία για τον κορονοϊό, είχε ο Δήμαρχος Μυκόνου Κων/νος Κουκάς. Ο κ. Κουκάς είχε ζητήσει να ενημερωθεί από την εταιρία σχετικά με τα μέτρα πρόληψης που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αντιμετώπιση του ιού SARS-CoV-2 στον αερολιμένα του νησιού.

Σύμφωνα με την Fraport στο αεροδρόμιο Μυκόνου ακολουθούνται οι γενικές αρχές που προβλέπονται στα σχέδια αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης τα οποία εκπονούνται σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς και εθνικού κανονιστικού πλαισίου, όπως και οι εξειδικευμένες οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Για τον COVID-19 ακολουθείτε το σχέδιο δράσης που έχει εκδοθεί από τον ΕΟΔΥ τόσο ως προς προσωπικό εδάφους των αεροδρομίων και των αεροσκαφών, όσο και προς την αερουγειονομία.

Στο αεροδρόμιο είναι πλήρες εξοπλισμένο από τις αρχές της χρονιάς με μέσα ατομικής προστασίας για το προσωπικό όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, ρόμπες μιας χρήσης, σκουφάκια και γυαλιά προστασίας.

Έχουν οριστεί χώροι παραμονής πιθανού κρούσματος αλλά και χώροι παραμονής συνεπιβατών από ενδεχόμενο κρούσμα σε πτήση που επιχειρεί στο αεροδρόμιο Μυκόνου.

Παράλληλα υπάρχει μέριμνα για σύστημα διαχείρισης αποβλήτων βιολογικού κινδύνου για περιπτώσεις απολύμανσης αεροσκαφών, οχημάτων και εγκαταστάσεων, ενώ σύμφωνα με την διεύθυνση της Fraport στο αεροδρόμιο έχουν εξασφαλιστεί οι συνθήκες για την διαχείριση ακόμα και πιθανού κρούσματος στους χώρους του.  

Σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, όπως αναφέρει η Fraport, έχουν εντατικοποιηθεί οι καθαρισμοί όλων των χώρων επιβατών και γραφείων, ενώ τα συνεργεία καθαρισμού του αερολιμένα είναι σε θέση να προχωρήσουν σε απολύμανση μετά από αντιμετώπιση κρούσματος.

Διαβάστε ακόμη:

Αναλυτικά τα μέτρα της Fraport για τα αεροδρόμια