Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυκόνου

Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυκόνου

 

Άμεση κάλυψη αναγκών από δημοτικούς πόρους, στήριξη του Κέντρου Υγείας, θωράκιση των πυλών εισόδου εξόδου, δημιουργία ομάδας εθελοντών.
 
Την έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυκόνου συγκάλεσε ο Δήμαρχος κ. Κ. Κουκάς, το Σάββατο το απόγευμα.
 
Σκοπός της εν λόγω συνάντησης να επαναπροσδιοριστούν οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.
 
Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κκ. Αλέξανδρος Κουκάς κ Μιχάλης Ζουγανέλης, ο Διοικητής Α.Τ. Μυκόνου κ. Αλέξανδρος Σκούλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Α/Λ Μυκόνου κ. Παναγιώτης Μαυραγάνης, ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Σπυρίδωνας Μάης, ο Αν.Έφορος Κυκλάδων των Προσκόπων κ. Γιώργος Σταμούλης και ο Ιωσήφ Σαλάχας, ο Αν.Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Μυκόνου κ. Μιχάηλ Τσιμπλάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ειρήνη Γρυπάρη & κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, η Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Κ. Υ. Μυκόνου & Αντιδήμαρχος κα Κωνσταντινιά Σαμψούνη, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ κ. Μάρκος Ρέτσας, ο Αερολιμενάρχης κ. Δημήτρης Μούρτος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ. Φρατζέσκος Βιγλίαρης.
 
Μετά από εκτεταμένη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να καλύψει ο Δήμος με ίδιους πόρους βασικές ανάγκες των φορέων κατόπιν δικών τους εισηγήσεων, να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα θωράκισης της εισόδου και εξόδου στο νησί, να ενισχυθούν οι λειτουργικές ανάγκες του Κέντρου Υγείας και να δημιουργηθεί ομάδα εθελοντών για τη συνδρομή των αβοήθητων συμπολιτών.
 
Με δεδομένη μάλιστα την ανάγκη λειτουργίας του οργάνου σε καθημερινή βάση αποφασίστηκε η λειτουργία μιας τριμελούς επιτροπής απαρτιζόμενης από τον Δήμαρχο Μύκονου κ. Κ. Κουκά, την επικεφαλής του Κέντρου Υγείας κα Κ. Σαμψούνη και τον Διοικητή του ΑΤ Μυκόνου κ. Α. Σκούλο.
 
Μετά τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Κ. Κουκάς, δήλωσε: «Η προστασία της δημόσιας υγείας και η αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας πανδημίας αποτελούν την πρωταρχική προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής το επόμενο χρονικό διάστημα. Σε αυτή την προσπάθεια και με απόλυτη προσήλωση στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες δράσεις. Και στο επίπεδο της ενημέρωσης και στο επίπεδο της ενθάρρυνσης  και του συντονισμού ομάδας εθελοντών και στο επίπεδο της προμήθειας του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την καλύτερη προστασία της υγείας των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών μας. Με αυτές τις δράσεις και με την αυστηρή εφαρμογή από τον καθένα μας των κανόνων ατομικής υγιεινής θα αναβαθμισουμε σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο προστασίας της δημόσιας υγείας στο νησί μας. Είναι βέβαιο ότι με συλλογική προσπάθεια, με υπομονή και με σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας θα καταφέρουμε, όλοι μαζί, να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις συνέπειες της πανδημίας».