Συνεχίζεται μέχρι το απόγευμα της Κυριακής η αιμοδοσία - Έκκληση Δημάρχου για συμμετοχή

Συνεχίζεται μέχρι το απόγευμα της Κυριακής η αιμοδοσία - Έκκληση Δημάρχου για συμμετοχή

 

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η αιμοδοσία που διοργανώνει ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος "Μυκονιάτικη Αλληλεγγύη" σε συνεργασία με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες η αιμοδοσία συνεχίζεται καθώς το αίμα είναι σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ, ειδικά λόγω μειωμένης προσέλευσης των αιμοδοτων στα νοσοκομεία μετά τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Έκκληση προς τους Μυκονιάτες να στηρίξουν το έργο της αιμοδοσίας απηύθυνε και ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς προωθώντας το μήνυμα του Εθνικού Κέτρου Αιμοδοσίας το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την ασφάλεια του αίματος και των αιμοδοτών αλλά και για τα αποθέματα αίματος της χώρας:

«Καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Καλεί τις Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και τους Συλλόγους και Ομάδες Εθελοντών Αιμοδοτών να οργανώσουν εξορμήσεις εθελοντικής αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων, όπως συστήνεται και από τον WHO

Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει

Να πολεμήσουμε τον πανικό με σωστή πληροφόρηση

Να είμαστε εκεί για τον άλλο στα εύκολα και στα δύσκολα".

Το συνεργείο αιμοληψίας θα παραμείνει στη Μύκονο και αύριο Κυριακή και θα λειτουργεί τις εξής ώρες:

  • Το απόγευμα του Σαββάτου 14/03 στο Λύκειο Μυκόνου στον Πετεινάρο: 17:00 - 20:00 και
  • Την Κυριακή 15/03 στο Λύκειο Μυκόνου στο Πετεινάρο: Πρωί 9:30 - 13:30 και απόγευμα 17:00 - 20:00