Εξ' αποστάσεως οι συνταγογραφήσεις στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου

Εξ' αποστάσεως οι συνταγογραφήσεις στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου

 

 

Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων για την παραμονή ομάδων υψηλού κινδύνου στην οικία τους και  προκειμένου να περιοριστεί η πιθανότητα διασποράς του ιού στο βαθμό του εφικτού, θα  προχωρήσουμε σε συνταγογράφηση χωρίς την φυσική παρουσία του ασθενούς στο Κ.Υ.Μυκόνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα τις οδηγίες που αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η πρόεδρος της Δ.Ε. του Κέντρου Υγείας Μυκόνου Ντίνα Σαμψούνη:

1. Ο ασθενής θα κλείνει τηλεφωνικό ραντεβού δίνοντας το σταθερό τηλέφωνό του, παραμένοντας στην οικία του στον εν λόγω χρόνο

2. Ο ιατρός θα τηλεφωνεί στον ασθενή προσεγγιστικά στην ώρα του ραντεβού

3. Θα εξακριβώνει τα στοιχεία ταυτότητάς του μέσω της καρτέλας του με το ΑΜΚΑ

4. Θα συνταγογραφεί τα φάρμακα που συμπεριλαμβάνονται στην αγωγή του ασθενούς και υπάρχουν ήδη ως χρόνιες συνταγές στο ιστορικό του

5. Τέλος θα εκτυπώνει τα έγγραφα και θα τα εσωκλείει σε φακέλους, οι οποίοι θα παραλαμβάνονται από οποιοδήποτε πολίτη ο οποίος θα επιδείξει την αστυνομική ταυτότητα του ασθενούς.

6. Σε κάθε περίπτωση οι ασθενείς, μπορούν να αποστέλλουν τα στοιχεία τους ΑΜΚΑ, Ονοματεπώνυμο, Αρ. Δελτίου Ταυτότητας καθώς και τα φαρμακευτικά σκευάσματα που επιθυμούν να συνταγογραφηθούν στο email του Κ.Υ., hc.mykonos@gmail.com

Προσοχή: Ασθενείς οι οποίοι (λόγω ηλικίας κτλ) δεν δύναται να επικοινωνήσουν μόνοι τους, να διαβάσουν ευκρινώς τα ονόματα των φαρμάκων, να εντοπίσουν το ΑΜΚΑ κτλ, πρέπει να επικοινωνούν είτε με τη βοήθεια συγγενικού τους προσώπου το οποίο γνωρίζει καλά τα σκευάσματα τα οποία παίρνουν, είτε να έχουν προσκομίσει από την προηγουμένη γραπτό σημείωμα (πχ από τον φαρμακοποιό ή οποιοδήποτε άλλον) που θα αναγράφει με ακρίβεια την φαρμακευτική αγωγή.

Η εν λόγω διαδικασία θα  βρίσκεται από την Δευτέρα  σε πλήρη ισχύ.

Τονίζεται ότι η εν λόγω διαδικασία εφαρμόζεται αρχικά πιλοτικά και είναι πιθανό να διακοπεί ή να τροποποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

Επισημαίνουμε ότι  επειδή ο ιός  είναι μεταδοτικός και στην ασυμπτωματική του φάση, πάντα ρακαλούμε να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη, τηρώντας με επιμέλεια τις οδηγίες ατομικής υγιεινής του ΕΟΔΥ.

Τέλος, πριν αναρωτηθούμε γιατί κάποιος δεν έκανε κάτι και συνειδητοποιήσουμε ότι ο κάποιος ήταν ο ο καθένας από μας, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΥ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ.