Κορονοϊός: Κλείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι για την ασφάλεια των εργαζομένων

Κορονοϊός: Κλείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι για την ασφάλεια των εργαζομένων

 

 

Από σήμερα και μέχρι τις 30 Μαρτίου θα παραμείνουν κλειστά τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι της χώρας για την ασφάλεια των εργαζομένων λόγω κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Κατόπιν αυτών κλειστά θα παραμείνουν και τα μουσεία της Μυκόνου και ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου για το ως άνω διάστημα. Θα υπάρχει μόνο το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

​Με δεδομένο ότι στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία, λόγω των ειδικών συνθηκών, παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό σύμφωνα με τα στοιχεία που εστάλησαν σήμερα το πρωί στο ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου. Εννοείται ότι στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης.

Παράλληλα έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.