Κωνσταντίνος Κουκάς: «Είναι ώρα ατομικής ευθύνης»

Κωνσταντίνος Κουκάς: «Είναι ώρα ατομικής ευθύνης»

 

 

Η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων στην ελληνική επικράτεια αποφασίσθηκε από την κυβέρνηση ως βασικό μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αναφέρει ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς σε μύνημα του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει
 
«Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων σηματοδοτεί μια περίοδο προσωπικής ευθύνης των γονιών για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.
 
Παρακαλούμε και ευελπιστούμε ότι γίνεται κατανοητό, πως η μη διεξαγωγή μαθημάτων σημαίνει την παραμονή των παιδιών στο σπίτι και όχι την αθρόα προσέλευσή τους σε άλλους χώρους μετά των γονέων και κηδεμόνων (π.χ. παιδικές χαρές, πλατείες, εστιατόρια, καφετέριες)".
 
Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, τονίζει ο κ. Κουκάς,  οφείλουμε όλοι να λειτουργήσουμε με αίσθημα σοβαρότητας και ευθύνης, για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους ανθρώπους που αγαπάμε.
Ας ακολουθήσουμε όλοι πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, δίχως επιπολαιότητα, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τον περίγυρο μας.
 
Ο ίδιος στέκεται στα τα λόγια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης προς τα παιδιά:
 
«Αυτό σημαίνει, βέβαια, ότι τα παιδιά μας θα βρεθούν με πολύ ελεύθερο χρόνο. Σε αυτά, λοιπόν, απευθύνομαι: Συνεχίστε το διάβασμα, καλές και μικρές παρέες στο σπίτι και όποτε μπορείτε άθληση σε εξωτερικούς χώρους. Είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σας δώσω. Αποφύγετε χώρους με μεγάλο συνωστισμό, όπου μεταδίδεται ευκολότερα η νόσος. Και προσοχή στους παππούδες και στις γιαγιάδες! Καλύτερα να μείνετε μακριά τους, ειδικά αν έχετε το παραμικρό σύμπτωμα» καταλήγει.