Δήμαρχος Μυκόνου:«Η διαρροή ψευδών ειδήσεων εκτός από ανεύθυνη, είναι επιπόλαιη και άκρως επικίνδυνη»

 Δήμαρχος Μυκόνου:«Η διαρροή ψευδών ειδήσεων εκτός από ανεύθυνη, είναι επιπόλαιη και άκρως επικίνδυνη»

 

 

 

Δήλωση σχετικά με τις φήμες για πιθανά κρούσματα κορωνοϊού στο νησί μας έκανε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς. Ο κ. Κουκάς μιλά για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω των κοινωνικών δικτύων που μπορεί να προκαλέσουν φόβο στον κόσμο και ζημιά στον τουρισμό. Αναφορικά με την σημερινή επίσκεψη κρουαζιερόπλοιου στο νησί τονίζει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. 
 
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουκά
 
Αναφορικά με τις ανεύθυνες φήμες για πιθανά κρούσματα του κορωνοϊού στο νησί μας, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις Αρχές - που είναι και οι αποκλειστικά αρμόδιες για αυτό το ζήτημα- μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στη Μύκονο. 
 
Σχετικά με τη σημερινή επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου “LA BELLE DE L ADRIA TIQUE”, σας ενημερώνουμε ότι έχουν πραγματοποιηθεί όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Και αυτό φυσικά αφορά κάθε αντίστοιχη άφιξη κρουαζιεροπλοίου τις επόμενες εβδομάδεs.
 
Η διαρροή ψευδών ειδήσεων εκτός από ανεύθυνη, είναι επιπόλαιη και άκρως επικίνδυνη.  Τα fake news, είναι ένα φαινόμενο της εποχής μας που διογκώνεται με τη χρήση των social media, αλλά να μην ξεχνάμε ότι η διαρροή ψευδών ειδήσεων με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία και στον τουρισμό,
ενέχει και ποινικές ευθύνες.
 
Η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα και η πιστή εφαρμογή των οδηγιών του Υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ αποτελούν τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για την προστασία της δημόσιας υγείας.