Μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου

Μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου

 

 

 

Σε ανακοίνωση σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει το Κέντρο Υγείας κατόπιν υποδείξεων του Υπ. Υγείας για όλες τις υγειονομικές μονάδες της Χώρας, προέβη η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Ντίνα Σαμψούνη. Όπως αναφέρεται: 

"Το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, βρίσκεται σε διαρκή  επαφή τόσο με το Υπουργείο Υγείας όσο και με τον ΕΟΔΥ,  αναφορικά με την πρόληψη και έλεγχο διασποράς της λοίμωξης από τον ιό SARS-CoV-2 .

Στα πλαίσια της ενεργητικής ανίχνευσης ενδεχομένων  κρουσμάτων που εμπίπτουν στον ορισμό και της πρόληψης  το ΚΥ, εναρμονίζεται συνεχώς με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του Υπουργείου και του ΕΟΔΥ. Προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού σε άλλους ασθενείς, επισκέπτες, στο  προσωπικό  μας καθώς και να αποτραπεί η επιμόλυνση των χώρων του Κ.Υ στο βαθμό του εφικτού, έχουμε προχωρήσει στις κάτωθι ενέργειες

Α) Πραγματοποιείται διαλογή των περιστατικών και των προσερχομένων, έξω από την είσοδο του Κ.Υ,

Β) Απαγόρευση της εισόδου, σε συνοδούς

Γ) Σε περίπτωση εντοπισμού στοιχείων που συνάδουν με τον ορισμό του ιού, ο ασθενής εξετάζεται σε ανεξάρτητο ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Επειδή ο ιός πιθανά να είναι μεταδοτικός και στην ασυμπτωματική του φάση,παρακαλούμε να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη, τηρώντας με επιμέλεια  τις οδηγίες ατομικής υγιεινής του ΕΟΔΥ, καθώς και την αποφυγή επισκέψεων στο Κέντρο Υγείας χωρίς σοβαρό λόγο.

 Σε περίπτωση υπόπτου κρούσματος  (οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού με ιστορικό  ταξιδιού ή διαμονής σε πληγείσα χώρα ή στενή επαφή με επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα εντός των τελευταίων 14 ημερών πριν την έναρξη των συμπτωμάτων), συστήνεται η επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ στο τηλ 210/5212054 και όχι η επίσκεψη στο Κ.Υ χωρίς υπόδειξη από τον ΕΟΔΥ".