Ο θίασος "Σκιές & Γέλια" την Τετάρτη στο Γρυπάρειο

Ο θίασος

 

 

 

Ο Θίασος «Σκιές & Γέλια» ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 από τρεις, νέους σε ηλικία, ανθρώπους: τον Μιχάλη Θεοδωρόπουλο, τον Γιώργο Θεοδωρόπουλο και την Ζωή Μαρίνου, με σκοπό να κρατήσει ζωντανή την λαϊκή τέχνη του Θεάτρου Σκιών μέσα από τον ήρωά της, τον Καραγκιόζη.
 
Δημιουργήθηκε από αυτή την ομάδα νέων ανθρώπων, που αγαπάνε το Ελληνικό, παραδοσιακό Θέατρο Σκιών, με σκοπό να κρατηθούν ζωντανές οι μνήμες των ανθρώπων που μεγάλωσαν με αυτό το όμορφο θέαμα και να βοηθήσουν, όσο μπορούν, ώστε να το μάθουν και να το αγαπήσουν όσες περισσότερες γενιές γίνεται.
 
Στα πλαίσια μιας μικρής περιοδείας, ο θίασος «Σκιές & Γέλια» θα πραγματοποιήσει παράσταση στην Μύκονο, την Τετάρτη 21 Μαΐου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γρυπάρειο» και ώρα 6:00 μ.μ. 
 
Το έργο που θα παρουσιάσουμε είναι «Ο Καραγκιόζης & οι Δεινόσαυροι». Το σενάριο του έργου έχει γράψει η Ζωή Μαρίνου, την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Μιχάλης Θεοδωρόπουλος και τις φιγούρες και τα σκηνικά έχει επιμεληθεί ο Μπάμπης Ρουμελιώτης. Η ιστορία ξεκινάει με τον κεντρικό μας ήρωα τον καραγκιόζη, να μεταφέρεται στην προϊστορική εποχή των δεινοσαύρων, στην οποία θα γνωρίσει πολλούς από αυτούς καθώς και τον επιβλητικό δεινόσαυρο ΡΕΞ, που θα τον βάλει σε περιπέτειες…
 
Η τιμή εισόδου είναι 6€ ανά άτομο.