Τρίωρη μεγαλειώδης Λιτανευτική Κάθοδος της Παναγίας «Τουρλιανής» από την Άνω Μερά στη Χώρα

Τρίωρη μεγαλειώδης Λιτανευτική Κάθοδος της Παναγίας «Τουρλιανής» από την Άνω Μερά στη Χώρα

 

 

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, και τέλεσε το διετές μνημόσυνο του αοιδίμου Ηγουμένου, Αρχιμ. Φιλάρετου Γεροντάρη, αναφερθείς στην υπερεξηκονταετή διακονία και προσφορά του προς το Μοναστήρι και το λαό της Άνω Μεράς και της Μυκόνου.
Ακολούθως, ετέθη επικεφαλής της λιτανείας, στην οποία συμμετείχαν ο Προεστώς της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος και οι Εφημέριοι της Μυκόνου, οι Βουλευτές Κυκλάδων κα Κατερίνα Μονογυιού και κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος της νήσου κ. Κωνσταντίνου Κουκάς, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Διαφάνειας κ. Στέλλιος Μπρίγκς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ο Υπολιμενάρχης και Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Αεροδρομίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας της Άνω μεράς Πέτρος Σταυρακόπουλος, η Εντεταλμένη Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελένη Κοντιζά, η Πρόεδρος της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου, Πρόεδροι Τοπικών, Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων και Χορευτικών Συγκροτημάτων με τις σημαίες τους, Πρόσκοποι, η Διευθύντρια, Διδάσκαλοι και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Άνω Μεράς και πλήθους Μυκονίων, κάθε ηλικίας, οι οποίοι κάθε χρόνο αυτή την ημέρα προετοιμάζονται για την κάθοδο της Αγίας Εικόνος της Παναγίας «Τουρλιανής» από την Άνω Μερά στην πόλη της Μυκόνου.
 
Η Μύκονος, ηλιόεσσα, ανθοφορούσα από την άνοιξη και γαληνιώσα, εδέχθη την ευλογία της Παναγίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της λιτανευτικής καθόδου της Αγίας και Πανσέπτου Εικόνος της προς τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, στον οποίο θα παραμείνει, κατά το επιχώριο έθος, μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου.
 
Η επίσημη υποδοχή εγένετο στον αύλιο χώρο του Ι. Ναού της Αγίας Κυριακής.
 
Δείτε το σχετικό βίντεο από την ομιλία του Δήμαρχου Μυκόνου και του Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β'.