Τροχαία: 1.266 κλήσεις για χρήση κινητού και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ την προηγούμενη εβδομάδα!

Τροχαία: 1.266 κλήσεις για χρήση κινητού και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ την προηγούμενη εβδομάδα!

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (24 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, "δίνοντας προτεραιότητα" στις παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
 
Στο πλαίσιο αυτό, από 1.007 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 24.849 οχήματα και βεβαιώθηκαν 561 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 705 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
 
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (364), του Ηρακλείου (80), των Χανίων (75), της Θεσσαλονίκης (74), της Αχαΐας (41) και των Ιωαννίνων (41).
 
Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και υπενθυμίζει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.