Ένα παγωτό σε σχήμα... κορωνοϊού - Οι Ιταλοί αντιμετωπίζουν με χιούμορ τον ιό (φώτο)

Ένα παγωτό σε σχήμα... κορωνοϊού - Οι Ιταλοί αντιμετωπίζουν με χιούμορ τον ιό (φώτο)

 

Ο κορωνοϊός πλήττει την Ιταλία, με αρκετούς ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους. Όμως δεν χάνουν το χιούμορ τους, με το «apérivirus» του Μιλάνο να φτιάχνει παγωτό στο σχήμα του ιού, αλλά και μάσκες από... νουτέλα. 
 
Το Μιλάνο, οικονομική πρωτεύουσα που βρίσκεται στα 60 χιλιόμετρα από την εστία της μετάδοσης στην Λομβαρδία, έχει ήδη λανσάρει την μόδα του "apérivirus". Είναι η μιλανέζικη εκδοχή του "happy hour", όπου μπορεί να πιει κανείς ένα απεριτίφ μασουλώντας κάτι μικρό σε χαμηλότερες από τις κανονικές τιμές. Αρχικά, τα μπαρ είχαν κλείσει στο Μιλάνο την ώρα του απεριτίφ και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
 
Το ζαχαροπλαστείο Gelateria Infinito, στα περίχωρα της Κρεμόνα, άλλη περιοχή της Λομβαρδίας όπου έχουν εντοπισθεί πολλά κρούσματα, απαντά στον ιό με ένα γλυκό από παγωτό που ονομάζει "Corona Cake" και είναι διακοσμημένο με τις χαρακτηριστικές προεξοχές του νέου κινεζικού ιού Covid-19 που θυμίζουν κορώνα.
 
«Το ξέρουμε ότι το θέμα είναι σοβαρό, αλλά πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να επιλύσουμε με την στενοχώρια και τον φόβο τα προβλήματα. Το σημαντικό είναι να τηρήσουμε τις οδηγίες και να παραμείνουμε ήρεμοι. Αν στο μεταξύ φάμε ένα καλό παγωτό, είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να κάνει κακό», εξηγούν οι ιδιοκτήτες του καταστήματος Αντρέα Σκιράλι και η γυναίκα του Ντανιέλ στην εφημερίδα La Repubblica.
 
Οι Ιταλοί ξεδιπλώνουν το χιούμορ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αναρίθμητες φωτογραφίες και βίντεο.
 
Μία φωτογραφία δείχνει τον δήμαρχο μιας πόλης με την λεζάντα: «το μετρό είναι ένας ασφαλής χώρος. Ο χρόνος αναμονής είναι μεγαλύτερος από την περίοδο επώασης» του ιού. Αλλη δείχνει έναν ντίλερ που ρωτάει τον πελάτη του τι θέλει, χασίς ή κοκαΐνη και εκείνος απαντά: «τζελ Amuchina». Το τζελ αυτό είναι το γνωστότερο αντισηπτικό στην Ιταλία, όπου η λέξη Amuchina είναι συνώνυμο του αντισηπτικού.