Μελόπιτα Μυκόνου με τον τρόπο της Μαρίας Χανιώτη

Μελόπιτα Μυκόνου με τον τρόπο της Μαρίας Χανιώτη

Αύριο Τετάρτη 26.02.20 και ώρα 6 μμ σε μια ακόμα ανοικτή εκδήλωση μαγειρεμάτων της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου, η παραδοσιακή μας Μελόπιτα θα έχει την τιμητική της.
Θα μοσχοβολήσει η κανέλα, θα γλυκάνει με το μέλι η τυροβολιά...
Οι πίτες αυτή την εβδομάδα έβαζαν παραδοσιακά κάθε χρόνο και βάζουν και στις μέρες μας την γευστική τους σφραγίδα στο φεύγα της Αποκριάς εν αναμονή της επερχόμενης νηστείας της Σαρακοστής.
Κρεμμυδόπιτες, χορτόπιτες, τσιμπητά, ραφιόλια, μελόπιτες κ.ά.
Ζητήσαμε από την Μαρία Ι Χανιώτη να έρθει ξανά και να μας δείξει βήμα-βήμα την Μελόπιτα με τον δικό της τρόπο, που πάει με την απαράμιλλη τέχνη της την Παραδοσιακή Μυκονιάτικη Μελόπιτα λίγο παραπέρα.
Ένας στολισμός πολύ ιδιαίτερος που ανταποκρίνεται σε αυτό που ήταν πάντα η Μελόπιτα, ένα "περίτεχνο γλυκό σε πίτα" γιατί έτσι της πρέπει, εκτός από λαχταριστή και ευχάριστα γλυκιά στη γεύση, να είναι και στολισμένη καθώς στολίζονται όλα τα γλυκά με το κατιτίς τους.
Σας περιμένουμε λοιπόν.
Αυτή τη φορά θα έχουμε εκτός από τα μαγειρέματα και ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ που πιστεύουμε ότι θα τη χαρούν ιδιαίτερα όσοι και όσες βρεθούν κοντά μας στην Άνω Μερά!
Όπως πάντα οι εκδηλώσεις των μαγειρεμάτων μας είναι για να μας φέρνουν πιο κοντά μια φορά την εβδομάδα με όχημα την μαγειρική και είναι πάντα ανοικτές σε όλους και χωρίς καμιά οικονομική ή άλλη υποχρέωση.