Χρυσοί Σκούφοι 2020: Πρωταγωνίστησαν τα εστιατόρια της Μυκόνου

Χρυσοί Σκούφοι 2020: Πρωταγωνίστησαν τα εστιατόρια της Μυκόνου

Για ακόμα μία χρονιά πραγματοποιήθηκε η απονομή των Χρυσών Σκούφων στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας και εκ του αποτελέσματος, οι επιχειρηματίες απο τα νησιά των Κυκλάδων σάρωσαν κυριολεκτικά και πιο συγκεκριμένα 8 εστιατόρια που βρίσκονται στη Μύκονο πρωταγωνίστησαν. 
 
Οι Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν τη Δευτέρα στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις. Θεσμός πλέον του περιοδικού «Αθηνόραμα», ανέδειξε για ακόμα μία χρονιά κορυφαίο όλων τον σεφ Εκτορα Μποτρίνι.
 
Oι μεγάλοι νικητές των Χρυσών Σκούφων
 
 
«Εtrusco»
Χρυσοί Σκούφοι 2020
Etrusco, Κέρκυρα, 17/20 και δύο σκούφοι
Botrini’s, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
Fresco, Χαλκιδική, 16/20 και ένας σκούφος
Σπονδή, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
Varoulko Seaside, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
Hytra, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Lauda, Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας σκούφος
Lycabettus, Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας σκούφος
Matsuhisa Athens, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Matsuhisa Μύκονος, Μύκονος, 15,5/20 και ένας σκούφος
Noble , Ρόδος, 15,5/20 και ένας σκούφος
Patio, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Premiere, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Squirrel, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος
Treehouse, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος
Τudor Hall, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Aleria, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Calypso, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος
CTC, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Διόνυσος, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος
Elements Restaurant, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
GB Roof Garden, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Grandma’s, Ίος, 15/20 και ένας σκούφος
Ντομάτα, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος
Ovac, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
Petra Restaurant, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
Salonica Restaurant, Θεσσαλονίκη, 15/20 και ένας σκούφος
Σελήνη, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
Εκτός από τον Χρυσό Σκούφο, και «Top Notch» για 39 εστιατόρια
 
 
 
Οπως αναφέρει το athinorama, φέτος o θεσμός των Χρυσών Σκούφων καθιέρωσε και μια σημαντική καινοτομία, δημιουργώντας ένα ακόμη επίπεδο βράβευσης.
 
«Τρεις Χρυσοί Σκούφοι» (επίπεδο που δεν το έχει κατακτήσει κανένα εστιατόριο στα 27 χρόνια του θεσμού), «Δύο Χρυσοί Σκούφοι» και «Ένας Χρυσός Σκούφος», ενώ από φέτος καθιερώνεται και ένα τέταρτο επίπεδο στην κλίμακα βράβευσης, με την τιμητική διάκριση Top Notch στα πολύ καλά εστιατόρια της Ελλάδας που ξεχωρίζουν με αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποίηση ποιοτικών υλών, αλλά που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο.
 
Ουσιαστικά πρόκειται για εστιατόρια που έχουν βαθμολογηθεί από 14,25/20 έως και 14,90/20. Για το 2020 με τη διάκριση Top Notch βραβεύτηκαν 39 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα.
 
Mε τη διάκριση Top Notch βραβεύτηκαν 39 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα
Διακρίσεις Top Notch 2020
L’ Abreuvoir, Αθήνα
Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη
Ανδρέας, Σέρρες
Baos, Μύκονος
Beef Bar, Μύκονος
Bill & Coo, Μύκονος
La Bouillabaisse, Κρήτη
Bubo, Χαλκιδική
Γλυκάνισος, Θεσσαλονίκη
Cabbanes, Μύκονος
Clochard, Θεσσαλονίκη
Five Senses, Ρόδος
Flame, Πύλος
Grada Nuevo, Θεσσαλονίκη
Ηλιοβασίλεμα, Σύρος
J-Tree, Κρήτη
Jackie O Beach, Μύκονος
Kamares by Spondi, Χαλκιδική
Kooc Taverna Secrets, Πύλος
Κρητικός, Κάντζα Αττικής
Μαραθιά, Τήνος
Maraveal, Γλυφάδα Αττικής
Μαρίνα, Χαλκιδική
Micrasia Restaurant, Μύκονος
Milos Estiatorio, Αθήνα
Mr Pug, Μύκονος
Νaos, Σαντορίνη
Nikkei, Αθήνα
Old Mill, Κρήτη
Παπαϊωάννου, Αθήνα
Santoro, Σαντορίνη
Sense, Αθήνα
Τηλέμαχος Athens, Αθήνα
Travolta, Αθήνα
Vezené, Αθήνα
ΦΒΚ – Φαγητό Βίου Κυβερνήτης, Αθήνα
Water Restaurant, Χαλκιδική
Yacht Club, Κρήτη
Χαρούπι, Θεσσαλονίκη
 
Εκεί βρέθηκε και ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς μαζί με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, και ανέφερε στο πρωσοπικό του λογαριασμό στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας:
 
«Στην απονομή των γαστρονομικών βραβείων Χρυσοί Σκούφοι 2020 με την ψυχή της διοργάνωσης και φίλης της Μυκόνου Άννης Ηλιοπούλου και τον Περιφερειάρχη μας Γιώργος Χατζημάρκος.
Περίπου μισές από τις υποψηφιότητες από εστιατόρια νησιών του Νοτίου Αιγαίου και 13 από το νησί μας.
 
Η υψηλή γαστρονομία αποτελεί ένα ακόμα asset για τον ελληνικό τουρισμό και ένα από τα βασικά ζητούμενα για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.»
 
Στην τελετή των Χρυσών Σκούφων ο «τριάστερος» Mauro Colagreco
Το πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο κορυφαίος σεφ του κόσμου, o Αργεντινός Mauro Colagreco. Ο «τριάστερος» σεφ –από το εστιατόριο «Mirazur» στην Κυανή Ακτή, καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2019 στον διεθνώς καταξιωμένο θεσμό «World’s 50 Best Restaurants»– μάγεψε τους περίπου 300 προσκεκλημένους όχι μόνο με το συγκλονιστικό dîner de gala που δημιούργησε και μαγείρεψε ο ίδιος ειδικά για την περίσταση, αλλά και με την εμπνευσμένη ομιλία του στην οποία ανέπτυξε τη φιλοσοφία της ερεθιστικής κουζίνας του που δεν γνωρίζει σύνορα.
 
 
Η συνιδιοκτήτρια του «Αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου
Ακόμη, στο πλαίσιο της τελετής βραβεύτηκε από το «Αθηνόραμα» –διά χειρός του συνιδιοκτήτη και επικεφαλής της γευσιγνωστικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων, Διονύση Κούκη– ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης για τη συμβολή του στην ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας, ενώ απονεμήθηκε και το Βραβείο Κοινού 2020 στο εστιατόριο Hasika του Ρεθύμνου. Την τελετή παρουσίασε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.
 
Ραντεβού και πάλι σε έναν χρόνο!