Δοκάρια και αστοχία / σχόλιο του Γιώργου Υφαντίδη για το παιχνίδι Άνω Μεράς - ΑΟ Πάγου

Δοκάρια και αστοχία / σχόλιο του Γιώργου Υφαντίδη για το παιχνίδι Άνω Μεράς - ΑΟ Πάγου

 

 

 

Δύο γκολ, τρία δοκάρια, πέντε κλασικές ευκαιρίες. Δεν μπορείς να ζητήσεις και πολλά περισσότερα από μία ομάδα σε ένα εντός έδρας παιχνίδι για να μπορέσει να εξασφαλίσει την νίκη. Κι όμως η Άνω Μερά «κατάφερε» να μείνει στο 2-2 απέναντι στον Πάγο, προδομένη κυρίως από τα αμυντικά της λάθη στα δύο γκολ των φιλοξενούμενων.
 
 
Δεν είχαν συμπληρωθεί δύο λεπτά παιχνιδιού όταν ο Μουλίδης πλάσαρε τον Αγγελίδη και έβαλε σε θέση οδηγού τον Πάγο. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Με τον Ντιαέ να κάνει τα πάντα και με καλό ρυθμό θα μπορούσαμε να είχαμε την ολική ανατροπή πριν βγει το ημίχρονο. Όταν ο Ντιαέ έβαλε δε τους γηπεδούχους νωρίς μπροστά στο δεύτερο μισό όλα έδειχναν ότι το ματς δεν γυρίζει. Ένα λάθος όμως σε απομάκρυνση του Αγγελίδη έφερε το 2-2 του Βάλβη που έμελλε να ναι και το τελικό σκορ.
 
 
Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, είχαν καλό ρυθμό και πίεση, κάτι που δεν επέτρεψε στον Πάγο να βγάλει πολλές αντεπιθέσεις. Όταν αυτό σπανίως γινόταν οι Συριανοί ήταν επικίνδυνοι. Το κυριότερο στοιχείο που καλείται να διορθώσει ο κ. Τζιόβας είναι το τελείωμα των φάσεων. Και αν στα δοκάρια μπορείς να επικαλεστείς τις βουλές της Θεάς Τύχης, δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο και για τις πολλές χαμένες «καθαρές» ευκαιρίες.
 
 
Το θετικό στοιχείο είναι βέβαια ότι υπήρχε χρονική αύξηση στα καλά διαστήματα των Μυκονιατών που επέφεραν πίεση στον αντίπαλο. Έλειψαν τα κενά στην απόδοση και το συνολικό πρόσημο κρίνεται θετικό. Όχι βέβαια και το αποτέλεσμα αλλά το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και το δείγμα γραφής απέναντι σε μια καλή και σκληροτράχηλη ομάδα αφήνει ελπίδες και υποσχέσεις για καλύτερη συνέχεια. Τόσο βαθμολογικά όσο και ουσιαστικά. Γιατί η ουσία δεν είναι τόσο το πρωτάθλημα. Άλλες είναι οι αρχές που θα πρέπει να πρεσβεύει και να υπηρετεί το τοπικό ποδόσφαιρο. Τα υπόλοιπα έρχονται με μαθηματική ακρίβεια.
 
 
Υ.Γ.1 Τακτικά το ματς πήγε όπως το ήθελε ο κ. Τζιόβας. Καλά στημένη, με πίεση ψηλά η Α. Μερά κατάφερε να εγκλωβίσει τον αντίπαλο και  να ολιγωρήσει μόνο στις φάσεις των γκολ και σε μια ακόμα καλή ευκαιρία του Μουλίδη. Επιθετικά έβγαλε πολλές φάσεις αλλά προδόθηκε από την αστοχία.
 
 
Υ.Γ.2 Ο Πάγος επιστράτευσε κυρίως την δύναμη, δείχνοντας όμως αρετές να παίξει καλά την κόντρα επίθεση. Το προσπάθησε αλλά η πίεση των γηπεδούχων δεν του επέτρεψε να το κάνει και πράξη.
 
 
Υ.Γ.3 Πολύ καλά στοιχεία από τον επιθετικό Μουλίδη. Αν δυναμώσει και δουλέψει θα μας απασχολήσει στο μέλλον.
 
 
Υ.Γ.4 Για τα δεδομένα που έχουμε συνηθίσει ικανοποιητική κρίνεται η παρουσία του κόσμου. Η ημέρα και η ώρα βοήθησαν ουσιαστικά. 
 
 
Γιώργος Υφαντίδης
yfantidisg@gmail.com
 
Κάθε Δευτέρα 14:00 – 16:00 «Φραπές και καναπές» στον mykonosfm 98.1 και στο www.mykonosfm981.gr