Πρωτιά για τον Α.Ο. Μυκόνου στο στίβο στην Κάλυμνο

Πρωτιά για τον Α.Ο. Μυκόνου στο στίβο στην Κάλυμνο

 

 

 

Μια ακόμη πρωτιά για τη Μαρία Νάζου στα 60 μέτρα Παγκορασίδων Β’ με επίδοση 8.09. Αυτή τη φορά το χρυσό μετάλλιο κατακτήθηκε στους Α’ Περιφερειακούς αγώνες του Νοτίου Αιγαίου στο θαυμάσιο στάδιο της Καλύμνου. Η Μαρία κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση τις 30 συναθλήτριές της από όλα τα σωματεία των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων και στοχεύει πλέον σε επιδόσεις κάτω από τα 8 δευτερόλεπτα. Δεν είναι επομένως τυχαίο το 10.4 το οποίο σημείωσε στη Νάξο, στα 80 μέτρα των διασυλλογικών, επίδοση που μέχρι αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη στην Ελλάδα για αθλήτριες μέχρι 15 ετών.
 
Εξαιρετική εμφάνιση και για τη Σοφιλένα Πελτετζή καθώς τερμάτισε 2η, πίσω από τη Μαρία στα 60 μέτρα με επίδοση 8.86. Η Σοφιλένα έχει παρουσιάσει μεγάλη εξέλιξη φέτος παρά την τρίμηνη απουσία της από τα κουλουάρ το περασμένο φθινόπωρο. Αναμένεται πολύ σύντομα να τη δούμε σε επιδόσεις κάτω από το 8.60, ειδικά εάν διορθώσει τα τεχνικά της λάθη.
 
Αποτελεί νομοτέλεια όταν έχεις κάνει τα ντάμπλ στα σπριντ η σκυταλοδρομία σου να βρεθεί στις πρώτες θέσεις. Τα κορίτσια του Α.Ο. Μυκόνου με τις Χανιώτη Κατερίνα, Νάζου Μαρία, Μοτσάνου Στεφανία και Πελτετζή Σοφιλένα κατέκτησαν τη δεύτερη θέση με επίδοση 34.40, μια θαυμάσια επίδοση και εξαιρετική εμφάνιση από μια ομάδα η οποία εάν τα κορίτσια της συνεχίσουν με την ίδια δίψα για καλύτερες επιδόσεις και διακρίσεις τα προσεχή χρόνια θα βρίσκεται στα μετάλλια και στα πανελλήνια πρωταθλήματα της κατηγορίας της. 
 
Τη δεύτερη θέση με μεγάλο ατομικό ρεκόρ κατέκτησε ο Μιχάλης Καραγιάννης στα 1.000 μέτρα παμπαίδων Β΄.  Σημείωσε 3.22.68 και άφησε πίσω του το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ, 3.28.5 το οποίο είχε σημειώσει στη Νάξο. Ο Μιχάλης πλέον αναμένεται στις επόμενες κούρσες να τρέχει σταθερά κάτω από τα 3.20 και από τη νέα χρονιά να αποτελέσει ένα δυνατό δίδυμο στην αντοχή μαζί με τον Νίκο Λυκούρη ο οποίος σε αυτούς τους αγώνες δεν μπόρεσε να
αγωνιστεί λόγω εκπαιδευτικών του υποχρεώσεων.
 
Ο Λευτέρης Μάτζαρης δοκίμασε για πρώτη φορά την ταχύτητα του στα 150 μέτρα αλλά στάθηκε άτυχος για δύο λόγους: Έχασε το μετάλλιο για εκατοστά του δευτερολέπτου και τερμάτισε 4ος με 23.29 μια επίδοση πλασματική καθώς οι αθλητές από λάθος των διοργανωτών έτρεξαν 10 μέτρα περισσότερα. Ο Λευτέρης αναμένεται από το 2015 να τρέχει τα 150 μέτρα σε χρόνους πολύ κάτω από τα 20 δευτερόλεπτα.
 
Χωρίς μετάλλιο επέστρεψε και ο Βλαντιμίρ Ναουμένκο. Ο ρέκορντμαν του Α.Ο. Μυκόνου στη σφαιροβολία των Παμπαίδων Α΄ και Β΄ σημείωσε νέο ρεκόρ συλλόγου και στο μπαλάκι με 40.73 και κατέκτησε την 5η θέση. Ο Βλαντιμίρ, συνεπής στις προπονήσεις έχει βάλει υψηλούς στόχους και θέλει νέα ατομικά ρεκόρ όχι μόνο στη σφαίρα και στο μπαλάκι αλλά και στο ακόντιο με το οποίο αναμένεται να ασχοληθεί από τη νέα χρονιά.
 
Πέμπτη θέση και για τη Μαρίνα Ζουγανέλη η οποία έριξε στο μπαλάκι 28.82. Η ίδια δεν είναι ευχαριστημένη γιατί στις προπονήσεις ρίχνει σταθερά πάνω από 30 μέτρα. Η Μαρίνα αναμένεται από το 2015 να δοκιμάσει τις ικανότητες της και στο ακόντιο
 
Κουρασμένη από ένα δύσκολο ταξίδι μέχρι την Κάλυμνο η Στεφανία Μοτσάνου δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της, δηλαδή να κατακτήσει μετάλλιο και να σημείωσει επίδοση κάτω από τα 3.40. Έμεινε 6η με 3.47.13 και τώρα ψάχνει τον επόμενο αγώνα για να πετύχει αυτά που αξίζει.
 
Νέο ατομικό ρεκόρ για την Κατερίνα Χανιώτη στα 60 μέτρα παγκορασίδων Β΄ η οποία σημείωσε 9.52. Κοντά της η αδερφή της Ευγενία Χανιώτη με 9.82.
 
Πρόκειται για δύο ταλαντούχες αθλήτριες οι οποίες έχουν παρουσία στο στίβο μόλις δύο μήνες. Αναμένεται πολύ σύντομα να βρουν το αγώνισμα που τους ταιριάζει και να επιτύχουν πολύ καλές επιδόσεις.
 
Η Ελευθερία Τζουβελεκίδου εμφανίζεται πρώτη φορά σε αγώνες εκτός Μυκόνου. Σημείωσε στα 60 μέτρα 10.46 και αναζητά με τη σειρά της το αγώνισμα στο οποίο μπορεί να διακριθεί.
 
Το πολύωρο ταξίδι από τη Μύκονο προς την Κάλυμνο επηρέασε και το Μάνο Κωνσταντάρα ο οποίος δεν κατάφερε να επαναλάβει την καλή εμφάνιση την οποία είχε πραγματοποιήσει στη Νάξο πριν από δύο εβδομάδες.  Σημείωσε 4.03.12 και όπως ήταν φυσικό δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από την αγωνιστική του παρουσία. Αντιθέτως, η παρουσία του εκτός αγωνιστικών χώρων ήταν για μια ακόμη φορά έντονη καθώς ήταν η ψυχή όχι μόνο του Α.Ο. Μυκόνου αλλά ολόκληρης της κυκλαδικής αποστολής.