«Χαράς Ευαγγέλια» για όσους αγοράζουν από Alibaba & Amazon

«Χαράς Ευαγγέλια» για όσους αγοράζουν από Alibaba & Amazon

Τέλος στο χαράτσι των 15 € για αγορές από Alibaba και Amazon

Πάνω από 2 εκατομμύρια τα μικροδέματα που φτάνουν από Κίνα με αξία μικρότερη των 22 ευρώ

Tέλος στο χαράτσι των 15 ευρώ από τα ΕΛΤΑ που είχε προκαλέσει αντιδράσεις στους Ελληνες καταναλωτές, οι οποίοι προέβαιναν σε διαδικτυακές αγορές από την Κίνα και γενικότερα από τρίτες χώρες βάζει οριστικά η διευκρινιστική ανακοίνωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η οποία ήρθε λίγες ημέρες μετά την εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Συγκεκριμένα, τα ΕΛΤΑ επισημαίνουν ότι «θα συνεχίσουν να μην επιβάλλουν καμία χρέωση στα αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου που φέρουν αυτοκόλλητο µε πράσινο χρώμα «Τελωνειακώς Ελεύθερο» ή αποτύπωµα σφραγίδας τελωνείου µε την αντίστοιχη ένδειξη».
 
Επισημαίνουν ότι η απόφαση ακολουθεί την πρόσφατη διευκρινιστική οδηγία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προς τους Τελωνειακούς Υπαλλήλους του Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» η οποία ρυθμίζει τη διαδικασία εκτελωνισμού των ταχυδρομικών αντικειμένων που εισέρχονται για έλεγχο και για τα οποία προκύπτει μηδενική χρέωση δασμών και φόρων (αξία αντικειμένων κάτω των 22€). Σε αυτή την περίπτωση,  θα τους επικολλάται η διακριτική πράσινη ετικέτα με τη σήμανση «Τελωνειακώς Ελεύθερο» και θα εξέρχονται από το Τελωνείο.  συνέχεια στην πηγή