Η Μύκονος στο ρυθμό της Αποκριάς - Τι ανακοίνωσε η εντεταλμένη Δ.Σ. Ελένη Κοντιζά

Η Μύκονος στο ρυθμό της Αποκριάς - Τι ανακοίνωσε η εντεταλμένη Δ.Σ. Ελένη Κοντιζά

Είστε έτοιμοι για την Αποκριά; Αν όχι προλαβαίνετε, άλλωστε οι απόκριες μόλις ξεκίνησαν. Με έναν λιτό πρόλογο η Εντεταλμένη Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου Ελένη Κοντιζά απευθύνει κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου για τις Απόκριες. Όπως τονίζει η κα Κοντιζά, η ομάδα καρναβαλιού, η ΚΔΕΠΠΑΜ σύλλογοι και φορείς του νησιού ενώνουν τις δυνάμεις τους για την πραγματοποίησή τους.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση, ωστόσο ας πάρουμε μια γεύση για τα όσα θα δούμε φέτος.

Είστε έτοιμοι για την τρελή αποκριά; Αν όχι, προλαβαίνετε! Άλλωστε οι Απόκριες μόλις ξεκίνησαν!
 
Εργαστήρια, Γαϊτανάκια, εκδηλώσεις στην Χώρα και την Άνω Μερά ετοιμάζονται, ο θρυλικός Μερμελέχας σας προκαλεί με τις νέες του περιπέτειες ενώ η μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς σας περιμένει όλους!
 
Η Αποκριά είναι εποχή γέλιου, χαράς, διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους! Σας καλούμε λοιπόν να την απολαύσετε συμμετέχοντας σε μια σειρά από δράσεις που ο Δήμος Μυκόνου, το Τμήμα Πολιτισμού, η Ομάδα Καρναβαλιού και η ΚΔΕΠΠΑΜ, σε συνεργασία με Συλλόγους και Φορείς του νησιού μας ετοιμάζουν για εσάς.
 
Για να μπαίνουμε λοιπόν σιγά-σιγά στο κλίμα, με μία ματιά:
 
Κυριακή 16/2 Εργαστήρια Μάσκας και Χαρταετού για τα παιδιά.
 
Τα σύμβολα της αποκριάς παίρνουν χρώμα και μορφή!
Δύο αίθουσες της ΚΔΕΠΠΑΜ ετοιμάζονται να υποδεχτούν τα παιδιά και να τα μυήσουν στην τέχνη της Μάσκας και του Χαρταετού. Η Ιωάννα Χειμωνά στην αίθουσα Καλογερά και οι Πρόσκοποι στην κεντρική αίθουσα στον όροφο του κτηρίου θα κατασκευάσουν πρωτότυπες μάσκες και χαρταετούς αντίστοιχα, βάζοντάς μας για τα καλά στο πνεύμα της Αποκριάς!
Το εργαστήρι των χαρταετών απευθύνεται σε παιδιά άνω των 8 ετών. Ώρες εργαστηρίων: 11:00-14:00
 
Κυριακή 23/2 Πλέκουμε όλοι μαζί τα Γαϊτανάκια με πολύ χορό στις 12:00 στο γιαλό. Την σκυτάλη παίρνει η ομάδα Διόσκουροι που θα διασκεδάσει τα παιδιά σε ένα μοναδικό αποκριάτικο πάρτι.
 
Κυριακή 23/2 Το Αποκριάτικο πάρτι μεταφέρεται στην Άνω Μερά με πολύ κέφι και χορό στις 5:00 το απόγευμα.
 
Σάββατο 29/2 Ο θρυλικός Μερμελέχας σας καλεί σε νέες περιπέτειες! Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού ξεκινά στις 11:00. Σημείο εκκίνησης κάτω από το Δημαρχείο.
 
Κυριακή 1/3 Η μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση στις 14:00. Σημείο συνάντησης των ομάδων μπροστά από τον επιβατικό σταθμό στο παλιό λιμάνι (πρώην yacht club)
 
Καθαρά Δευτέρα 2/3 Παραδοσιακά Κούλουμα στη Μερχιά
 
Λεπτομέρειες στο αναλυτικό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί.
Αιτήσεις για συμμετοχές στο Κυνήγι του Θησαυρού και την παρέλαση του Καρναβαλιού από την Παρασκευή 14/2 στον Δήμο, την ΚΔΕΠΠΑΜ και το Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.