Αποσπερίδα Πολιτισμού: Διπλό αφιέρωμα για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν

Αποσπερίδα Πολιτισμού: Διπλό αφιέρωμα για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν

 

 

Την Κυριακή (16/02) και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί διπλό αφιέρωμα για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν στη Στέγη Μελέτης στη Μύκονο.
 
Συνεχίζοντας το ελάχιστο αφιέρωμά μας στον μεγάλο δημιουργό Ludwig van Beethoven (1770-1827), η ΒΠΚ έχει την τιμή και τη χαρά να παρουσιάσει στους φίλους της την περίφημη Έβδομη Συμφωνία, Opus 92 του συνθέτη (διάρκεια περ. 42΄) με τον υπέργηρο, αλλά ακμαιότατο σουηδό Herbert Blomstedt (γεν. 1927) να διευθύνει την διάσημη Gevandhausorchester της Λιψίας (ηχογράφηση 2016). 
 
Εισαγωγικά θα γίνει μια σύντομη ανάλυση του εν λόγω έργου για το οποίο ανεκδοτολογικά, αλλά πολύ σωστά λέγεται ότι ο Άγιος Πέτρος δεν σου επιτρέπει να μπεις στον παράδεισο, αν πρώτα δεν το έχεις ακούσει όσο είσαι επιγής εν ζωή. Τρέξετε, λοιπόν, φίλοι της ΒΠΚ να το χαρείτε από τα κορυφαία οπτικοακουστικά μηχανήματα της δικής σας Στέγης Μελέτης, ώστε να κερδίσετε όχι μόνο τον ουράνιο παράδεισο, αλλά πρώτα και πάνω απ’ όλα τον επιγής ακούγοντας αυτό το μοναδικής ομορφιάς έργο του μεγάλου μουσουργού. 
 
Να μην ξεχνάμε ότι η Μουσική κάνει την ανθρώπινη ζωή μας ομορφότερη, έστω κι αν δεν μπορεί να την διορθώσει…