Ενισχυμένη αστυνομική δύναμη στη Τήνο – Όλα δείχνουν ότι προχωρά το πλάνο με τις ανεμογεννήτριες

Ενισχυμένη αστυνομική δύναμη στη Τήνο – Όλα δείχνουν ότι προχωρά το πλάνο με τις ανεμογεννήτριες

 

Ενισχυμένη αστυνομική δύναμη βρίσκεται στην Τήνο από την Δευτέρα, γεγονός το οποίο συνδέεται με την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου που αφορά τις ανεμογεννήτριες. Η κατάσταση στην Τήνο είναι ηλεκτρισμένη εδώ και αρκετούς μήνες, με τις τοπικές αρχές και την κοινωνία του νησιού να αντιδρούν με σφοδρότητα για το πλάνο δημιουργίας τεράστιου αιολικού πάρκου με γιγάντιες ανεμογεννήτριες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Τήνο έχει μεταβεί αστυνομική δύναμη από την Σύρο, από άλλα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και από την Αττική. Η παρουσία τους στο νησί της Μεγαλόχαρης, προφανώς και δεν είναι τυχαίο γεγονός. Εικάζεται άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν έργα που περιλαμβάνονται στο επενδυτικό σχέδιο δημιουργίας πάρκου ανεμογεννητριών.
 
 
Είναι πολύ πιθανό, η αυξημένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, να στοχεύει στην επιβολή της τάξης, σε περίπτωση που υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις ή βιαιοπραγίες.
 
Δήμαρχος Τήνου: “Ενωμένοι και αποφασισμένοι λέμε όχι”
 
Χαρακτηριστική είναι το μήνυμα που ανάρτησε το απόγευμα της Δευτέρας, ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, ο οποίος έγραψε:
 
“Με λύπη πληροφορήθηκα ότι παρά την ξεκάθαρη αντίθεση της τοπικής μας κοινωνίας, η εταιρεία γερμανικών συμφερόντων επέλεξε να καλέσει την αστυνομία για να επιβάλει τις θέσεις της.
 
 
Η τοπική μας κοινωνία που διακρίνεται από σεβασμό προς τον νόμο και τα επίσημα όργανά του, είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει πάντα στο πλαίσιο του νόμου το δικαίωμά της για μια καλύτερη ζωή.
 
Εμείς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε στην Τήνο θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ότι μας παρέδωσαν και οι γονείς μας. Ενωμένοι και αποφασισμένοι λέμε για άλλη μια φορά: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ”.
 
Όπως όλα δείχνουν, μέσα στις επόμενες ημέρες ή και ώρες θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις.
 
cyclades24.gr