Οι νέες αποδείξεις θα μαρτυρούν φοροδιαφυγή!

Οι νέες αποδείξεις θα μαρτυρούν φοροδιαφυγή!

Όταν διαπιστώνεται διακοπής της ροής έκδοσης αποδείξεων σε ώρες αιχμής για το κατάστημα θα εκδίδεται εντολή φορολογικού ελέγχου

Tις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, που φοροδιαφεύγουν θα στοχοποιούν οι φορολογικές αρχές από τον Ιούνιο, που θα διασυνδεθούν με το σύστημα taxisnet όλες οι ταμειακές μηχανές.

 
Οι ταμειακές μηχανές θα είναι συνδεδεμένες με ένα server του Taxisnet και σε άλλον server θα καταγράφονται τα τιμολόγια που εκδίδονται. Τα δεδομένα των δύο αρχείων θα διασταυρώνονται σε πραγματικό χρόνο και θα εκδίδονται εντολές ελέγχου.
 
Αναλυτικότερα, κάθε απόδειξη καταστήματος που θα εκδίδεται από τον Ιούνιο και μετά, όχι μόνο θα περνάει απευθείας στο taxisnet, αλλά σε ειδικό κωδικό θα περιέχει όλες τις πληροφορίες της επιχείρησης που την εξέδωσε.
 
Εφόσον πέσει σε χέρια εφοριακού, με το σκανάρισμα του ειδικού κωδικού που θα φέρει υποχρεωτικά πάνω της, θα αποκτά πλήρη φορολογική εικόνα της επιχείρησης.
 
Οι αποδείξεις λιανικής πώλησης, που θα εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές οι οποίες, θα είναι συνδεδεμένες on-line με το taxis θα φέρουν στο πάνω μέρος ειδικό κωδικό QR Code, με το οποίο θα αποδεικνύεται η εγκυρότητα ή μη της κάθε εκδοθείσας απόδειξης. Μέσω αυτού του κωδικού θα είναι δηλαδή δυνατό να επιβεβαιώνεται αν η απόδειξη που εκδόθηκε από την επιχείρηση είναι ίδια με αυτή που έχει καταχωρηθεί στα ηλεκτρονικά της βιβλία.
 
Σημειώνεται, πως, κάθε απόδειξη που θα εκδίδεται, θα περνά σε πραγματικό χρόνο στα ηλεκτρονικά βιβλία που θα τηρεί υποχρεωτικά η επιχείρηση στο taxisnet.
 
Το γεγονός αυτό και σε συνδυασμό με την υποχρεωτική χρήση των ηλεκτρονικών τιμολογίων, θα επιτρέπει την αυτόματη έκδοση προσυμπληρωμένων περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, εκκαθαριστικών αλλά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.
συνέχεια στην πηγή

Παρόμοια άρθρα

Μύκονος

Μύκονος

Μύκονος