Εκδήλωση για την κοπή της Αγιοβασιλειόπιτας των Ενοριών της Μυκόνου

Εκδήλωση για την κοπή της Αγιοβασιλειόπιτας των Ενοριών της Μυκόνου

 

 

Ο κόσμος πολύς που έσπευσε σήμερα να ευχηθεί Χρόνια Πολλά για την έλευση της νέας χρονιάς στο Πνευματικό Εκκλησιαστικό Κέντρο στο Γουμενιώ. Εκεί οι σεβαστοί πατέρες της εκκλησίας μας π. Πέτρος, π. Μανόλης, π. Βασίλειος, π. Γεώργιος, και π. Αλέξιος, πραγματοποίησαν το πρωί εκδήλωση για την κοπή της Αγιοβασιλειόπιτας των Ενοριών της Μυκόνου.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων καθώς σήμερα η εκκλησία μας τιμά την μνήμη των μητέρων των τριών Ιεραρχών. Για το λόγο αυτό επελέγη η ημέρα αυτή που έχει άμεση σχέση με τους τρεις Ιεράρχες. "Η βασιλόπιτα αυτή είναι αφιερωμένη πρωτίστως σε όλους εκπαιδευτικούς μας ως αντίδωρο ευχαριστίας έναντι όλων αυτών των πολλών των οποίων προσφέρουν σε όλα τα παιδιά", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αρχιερατικός Επίτροπς Μυκόνου π. Πέτρος. 

Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς στον σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε ότι με την συγκεκριμένη εκδήλωση η τοπική μας εκκλησία και Ιερά Μητρόπολη Σύρου αποδικνύει ότι είναι κοντά στην πραγματικότητα του νησιού αναδικνύοντας αυτή τη φορά το ρόλο της εκπαίδευσης στη Μύκονο". Ο κ. Κουκάς ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι πολύ σημαντικοί για το νησί μας και εστιάσε στην στήριξη που προσφέρει ο Δήμος διαχρονικά σε αυτόύς. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Ζουγανέλης και Ελένη Καλπουρτζη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Γιώργος Ρουσουνέλος, η Εντεταλμένη Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Ελένη Κοντιζά, η Πρόεδρος του ΠΑΚΟ Γ. Αξιώτης Άννα Καμμή, η Αντιπρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ Κατερίνα Μανιάτη, ο Εντεταλμένος Πολιτισμού της Περιφέρειας Στέλιος Μπρίγγος, ο Αντιπρόεδρος της Β' βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιώργος Νίκου, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, η κα Ειρήνη Νάζου με μέλη της χορευτικής ομάδας Μαντώ και άλλοι εκπρόσωποι φορέων του νησιού μας. 

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας μουσικοί έψαλαν τα κάλαντα και όλοι μαζί έστειλαν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα στο βίντεο που ακολουθεί.