Σύσκεψη για την κρουαζιέρα στο Λιμενικό Ταμείο

Σύσκεψη για την κρουαζιέρα στο Λιμενικό Ταμείο

 

 

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο πρώτος κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων που ξεκίνησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου με πρωτοβουλία του προέδρου του κ. Δημήτρη Μάνεση στα πλαίσια ανάπτυξης και διασύνδεσης της κρουαζιέρας με την τοπική επιχειρηματικότητα. 
 
Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, παραβρέθηκε στην σημερινή συνάντηση στην οποία αντηλλάγησαν απόψεις και συζητήθηκε το πλάνο για ποιοτικότερο και αποδοτικότερο τουρισμό, αλλά και η ανάπτυξη στρατηγικής απέναντι στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας και τα νησιά μας μετά και το άνοιγμα της Τούρκικης αγοράς.
 
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Five Senses που ανέλαβε την συμβουλευτική υποστήριξη προώθησης της κρουαζιέρας στο νησί μας κ. Ιωάννης Μπρα, μέσα στα επόμενα 7 χρόνια πρόκειται να ναυπηγηθούν 132 νέα κρουαζιερόπλοια και ο σχεδιασμός είναι απαραίτητος προκειμένου η Μύκονος να στοχεύσει τον τουρισμό στον οποίο επιθυμεί να απευθυνθεί. 
 
Η πρόκληση τα επόμενα χρόνια έγκειται στην ανάπτυξη της χειμερινής κρουαζιέρας που ξεκίνησε ήδη στην Ελλάδα και οι τρόποι  που η Μύκονος μπορεί να την προσελκύσει και στόχος το νησί να ξεπερνά τις απαιτήσεις των επισκεπτών του κάθε φορά. 
 
Ανάμεσα στις νέες τάσεις που διαμορφώνονται παγκοσμίως είναι η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού με την γαστρονομία να παίζει σημαίνοντα ρόλο, αλλά και τον πολιτισμό και την ιστορία του κάθε τόπου να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.  
 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρόκειται να διαμορφωθούν οι προτάσεις μέσω των οποίων η Μύκονος διατηρώντας και ενισχύοντας το παγκόσμιο brand name της θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για στοχευμένες εναλλακτικές κινήσεις που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της και για άλλες πτυχές της πέρα από αυτές που είναι μέχρι σήμερα γνωστές στο ευρύ κοινό και δίνοντας νέες εμπειρίες στους επισκέπτες της. 
 
Στις τριήμερες συναντήσεις συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Ελένη Καλπουρτζή, η εντεταλμένη Δ.Σ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Ελένη Κοντιζά, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Φραντζέσκος Βιγλιάρης, η πρόεδρος του ΠΑΚΟ Γ. Αξιώτης Άννα Καμμή, η πρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ Αντριανή Κουφού, η Δ.Σ. Τόνια Ανδρονίκου, η κα Ειρήνη Πάουλα, εκπρόσωποι πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων και της επιχειρηματικής κοινότητας του νησιού.