Απολαυστικός περίπατος συντροφιά με ένα γεράκι και έναν νεαρό μπούφο

Απολαυστικός περίπατος συντροφιά με ένα γεράκι και έναν νεαρό μπούφο

 

 

 

Μία έκπληξη περίμενε τους λιγοστούς φίλους που έλαβαν μέρος στην 2η περιβαλλοντική βόλτα της Μυκόνου. Η συνάντηση έγινε σήμερα στο Φράγμα της Άνω Μεράς και ο άριστος καιρός βοήθησε τους φίλους της φύσης να την απολαύσουν. Παρά τις πολλές εκδηλώσεις που υπήρχαν το πρωί, φίλοι της φύσης βρήκαν χρόνο να απολαύσουν στην ηρεμία της περιοχής, την όμορφη μέρα συντροφιά με τους κορμοράνους αλλά και να γνωρίσουν δύο πανέμορφα αρπακτικά πουλιά από την άγρια φύση της Μυκόνου.

 

Ο μέντορας και ψυχή της ομάδας Αντώνης Ρουμελιώτης είχε μεταφέρει μαζί του ένα γεράκι και έναν μπούφο, δύο υπέροχα πουλιά και μετέδωσε στην ομάδα τις πλούσιες γνώσεις του για την ζωή, τις συνήθειες και την χρησιμότητά τους στην φύση.

 

Το γεράκι με τραύμα στην φτερούγα και ο μπούφος που έχει πλέον αποθεραπευτεί, θα σταλούν αύριο στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Πάρο. Το γεράκι για να θεραπευτεί και η κουκουβάγια για να αφεθεί ελεύθερη στο φυσικό της περιβάλλον.

 

Δύο κορμοράνοι, ένας λευκός και ένας γκρι λίγο πιο κάτω πετούσαν ανενόχλητοι στις όχθες του φράγματος, ενώ στο ξεκίνημά του, ζευγάρια από κόκκινες λιβελούλες ζευγάρωναν, όντας σε αναπαραγωγική εποχή.

 

Για μία ακόμη φορά η μαγεία της φύσης ξετυλίχθηκε μπροστά μας ζητώντας από όλους μας τον απαραίτητο σεβασμό απέναντι στα υπόλοιπα πλάσματά της.

 

Οι περιβαλλοντικές βόλτες συνεχίζονται με την επόμενη να έχει οριστεί για την 1η Κυριακή του Δεκέμβρη. Το σημείο συνάντησης θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και σχετικό βίντεο.