Δουζόγλου: Με ξένη πρωτοεμφανιζόμενη αλυσίδα το project των 100 εκατ. στη Μύκονο

Δουζόγλου: Με ξένη πρωτοεμφανιζόμενη αλυσίδα το project των 100 εκατ. στη Μύκονο

 

Τον δρόμο για την υλοποίηση ενός τουριστικού project ύψους 100 εκατ. ευρώ που θα περιλαμβάνει την παράλληλη λειτουργία του σημερινού ξενοδοχείου «Λητώ», του συγκροτήματος βιλών που αγοράστηκε από την οικογένεια Αγγελόπουλου και ενός resort 140 δωματίων στην παραλία Ελιά ανοίγει η δικαστική απόφαση που εκδόθηκε υπέρ του ομίλου Δουζόγλου, ως ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ΛΗΤΩ.
 
Με τη δικαστική απόφαση που, εκδόθηκε κατά τις πληροφορίες την περασμένη εβδομάδα, διατάσσεται η μέχρι σήμερα μισθώτρια ΛΗΤΩ ΕΠΕ να εκκενώσει το ξενοδοχείο ΛΗΤΩ στη Μύκονο, το οποίο έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του ομίλου Δουζόγλου (μέσω της θυγατρικής ΑΣΤΕΡΑΣ 2020) ύστερα από το σχετικό διαγωνισμό που είχε πραγματοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ το 2016. Το ακίνητο ήταν μισθωμένο από το 1996 στην εταιρεία «Τουριστικές Επιχειρήσεις ΛΗΤΩ Ε.Π.Ε.», ενώ το το 2008, χωρίς διαγωνισμό, η σύμβαση παρατάθηκε για 20 επιπλέον έτη με ετήσιο μίσθωμα 200.000 ευρώ για τα πρώτα δέκα έτη και 250.000 ευρώ για τα επόμενα δέκα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χθές, με έτερη απόφαση, η μισθώτρια έχασε τα προσωρινά μέτρα με τα οποία είχε ζητήσει να μην αποβληθεί από το ακίνητο μέχρι να εκδικαστεί η έφεση, η συζήτηση της οποίας έχει οριστεί για τον Οκτώβριο.
 
Υστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, επόμενο βήμα για τον όμιλο Δουζόγλου είναι η αποβολή του μισθωτή, ώστε από την ερχόμενη θερινή σεζόν να λειτουργήσει κάτω από την «ομπρέλα» του και να προχωρήσει εν συνεχεία με τις εργασίες ριζικής ανακαίνισης.
 
Το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου στη Μύκονο αντιστοιχεί σε 100 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει καταρχάς τον πλήρη εκσυγχρονισμό του ΛΗΤΩ, τις εργασίες αναβάθμισης στις βίλες που αγοράστηκαν από την οικογένεια Αγγελοπουλου καθώς και το resort των 140 δωματίων στην ιδιόκτητη έκταση στην Ελιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όμιλος έχει προχωρήσει σε αρχική συμφωνία με ξένη αλυσίδα διαχείρισης- ένα από τα «βαριά» ονόματα του πολυτελούς τουρισμού που δεν έχει μέχρι σήμερα παρουσία στην Ελλάδα. Στόχος είναι τα τρία projects ουσιαστικά να συνδέονται μεταξύ τους, αποτελώντας έναν «καινοτόμο» πολυτελή προορισμό για το νησί, ενώ το ίδιο το ΛΗΤΩ θα λειτουργήσει πλήρως ανακαινισμένο από τη σεζόν του 2021. Η ανακαίνιση θα ξεκινήσει πλήρως, μετά το κλείσιμο της φετινής θερινής σεζόν, ήτοι από το φθινόπωρο, ενώ τώρα, εφόσον αποβληθεί ο μισθωτής θα υπάρξουν πρόδρομες εργασίες εν όψει της φετινής θερινής σεζόν, από τον ερχόμενο Απρίλιο.
 
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το ξενοδοχείο «Λητώ», είχε αποκτηθεί με τίμημα στα 17 εκατ. ευρώ από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ όπως είχε δηλώσει η διοίκηση του ομίλου Δουζόγλου, πριν λίγο καιρό, όταν είχε πρωτοπαρουσιάσει τις δραστηριότητες του καθυστερήσεις για την αξιοποίησή του οφείλονται σε δικαστική εμπλοκή του ομίλου με τον ενοικιαστή του ξενοδοχείου.
 
newmoney.gr