5η Γιορτή Κουκλοθεάτρου στη Μύκονο

5η Γιορτή Κουκλοθεάτρου στη Μύκονο

 

 

 

Ο Δήμος Μυκόνου και η ΚΔΕΠΠΑΜ διοργανώνουν την 5η Γιορτή Κουκλοθεάτρου στη Μύκονο 8-16 Φεβρουαρίου 2020 και έχουν την τιμή και την χαρά να συνεργάζονται την φετινή χρονιά με την Εθνική Λυρική Σκηνή!
 
Τη 5η γιορτή Κουκλοθεάτρου θα πλαισιώσουν 4 παραστάσεις, ένα εργαστήρι κατασκευής κούκλας και το καθιερωμένο παιχνίδι αναζήτηση κουκλών στα στενά σοκάκια της Μυκόνου:
 
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 10.00-12.00 για παιδιά 5-8 ετών.
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 12.00-14.00 για παιδιά 9-12 ετών.
Εργαστήρια κατασκευή κούκλας για παιδιά, από τον μαγικό
κόσμο των πουλιών! Συμμετοχή 5 ευρώ. Κράτηση θέσης στο τηλ. 2289027190.
 
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 19.00. Γρυπάρειο Πολ. Κέντρο.
Η ομάδα θεάτρου X-SALTIBAGOS με την παράσταση «Μια φλόγα στη Σκοτεινούπολη». Μια φανταστική ιστορία ενός παιδιού και ένα απρόσμενο ταξίδι στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, με αρωγούς έναν αφηγητή, μια κουκλοπαίχτρια και ένα τρελό επιστήμονα.
 
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 11.00. Αίθουσα ΚΔΕΠΠΑΜ.
Η ομάδα κουκλοθεάτρου Pulsar Hibiscus με τη παράσταση «Ιστορίες του ουρανού και των ανθρώπων» που μας υπενθυμίζει ότι ο ουρανός θα έχει πάντα ωραίες ιστορίες να διηγηθεί όσο οι άνθρωποι κοιτάνε τα αστέρια.
 
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 19.00, Γρυπάρειο Πολ. Κέντρο.
Η Εθνική Λυρική Σκηνή με την όπερα κουκλοθεάτρου «El retablo de maese Pedro» μία παράσταση που παντρεύει τον μαγικό κόσμο της όπερας με την τέχνη του κουκλοθεάτρου σε χιουμοριστικές σκηνές, ανατροπές, και εξαιρετικές ισπανικές μελωδίες που «κουβαλούν» το άρωμα από άνθη πορτοκαλιών της Ανδαλουσίας. Η παράσταση υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
 
Παραστάσεις για τα σχολεία
Το κουκλοθέατρο Κρήτης με την παράσταση «Ο ψαροτρομάρας» ένα έργο που χρησιμοποιεί τη τεχνική του μαύρου θεάτρου και μιλάει για την δημοκρατία και την αλληλεγγύη, τη φιλία και τη συνεργασία.
 
8-16 Φεβρουρίου 2020. Παιχνίδι αναζήτηση των κουκλών που κατασκευάστηκαν στο εργαστήρι στα στενά σοκάκια της Μυκόνου.
 
Καλλιτεχνική επιμέλεια γιορτής: Εύα Νικηφόρου
 
Είσοδος Ελεύθερη