Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου πάει ...Μπενάκη

Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου πάει ...Μπενάκη

 

 
Μια ιδιαίτερα τιμητική πρόταση ήρθε στον Δημήτρη Ρουσουνέλο τον χειμώνα που μας πέρασε, να εκπροσωπήσει τη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου σε μια από τις θεματικές συζητήσεις του 3ημέρου Ημέρες Γαστρονομίας που διοργανώνεται στο Μουσείο Μπενάκη από Παρασκευή 9 έως Κυριακή 11 Μαΐου 2014.
 
Ο Δημήτρης βρίσκεται ήδη στο Μπενάκη και απόψε εκτός από την προβολή πλέον των 100 φωτογραφιών από τις δραστηριότητες της Λέσχης, θα μιλήσει μαζί με εκπροσώπους: του Slow Food Ελλάδος, των Atenistas, της Οργάνωσης Γη κ.α. με θέμα τις Κοινότητες της Γεύσης.
 
Η αποψινή θεματική ενότητα που συμμετέχει η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου σύμφωνα με το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:
 
"Food Communities - Οι κοινότητες της γεύσης στις Ημέρες Γαστρονομίας
9 Μαΐου, 19:30, αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη
 
Διαχρονικά, η τροφή έφερνε τους ανθρώπους πιο κοντά και οι επισκέπτες των Ημερών Γαστρονομίας θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν ενεργές κοινότητες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Γιατί στις Ημέρες Γαστρονομίας οι γεύσεις γίνονται ιστορίες και οι ιστορίες, έμπνευση, συλλογικότητα, ανταλλαγή, προσφορά και πάνω απʼ όλα ικανοποίηση μιας βαθύτερης ανάγκης να μοιραστείς τις γεύσεις σου και να δοκιμάσεις τις γεύσεις, τις σκέψεις και τις ανάγκες των άλλων. 
 
Στην εκδήλωση συμμετέχουν: Ο Παύλος Γεωργιάδης που θα παρουσιάσει το Slow Food Movement στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Ρουσουνέλος από τη «Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου», ο Γιώργος Φούτας από τους Atenistas, η Στέλλα Τσάλα από τις «Συνταγές της παρέας», ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, co-founder του δικτύου αλληλεγγύης «Μπορούμε» και η Αντζελίνα Καλογεροπούλου από την «Οργάνωση Γη».
 
Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει η γνωστή δημοσιογράφος Σύλβια Κλιμάκη".
 
Περισσότερα για το σημαντικό αυτό γαστρονομικό τριήμερο που είναι σημειωτέον αφιερωμένο στην κουζίνα και τις γεύσεις των Κυκλάδων στην ιστοσελίδα http://www.imeres-gastronomias.gr/index.php/gr/