Στο μαιευτήριο μόνο με την ταυτότητα η δήλωση γέννησης από Φλεβάρη

Στο μαιευτήριο μόνο με την ταυτότητα η δήλωση γέννησης από Φλεβάρη

Πως θα πιστώνεται το επίδομα γέννησης

Την ψηφιοποίηση της δήλωση γέννησης καθώς και τον τρόπο πίστωσης του επιδόματος γέννησης, αλλά και την λειτουργία της διαδικτυακής πύλης gov.gr περιγράφει σε άρθρο του με τίτλο “Ψηφιακοί από την κούνια” στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο Άκης Σκέρτσος Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό.
 
«Από τα μέσα Φεβρουαρίου ψηφιοποιείται η δήλωση γέννησης. Τι σημαίνει αυτό; Με το που γεννιέται το παιδί, αντί να απαιτούνται ξεχωριστές επισκέψεις των γονιών σε ΚΕΠ, σε ληξιαρχείο και στο ταμείο του πατέρα ή της μητέρας, θα δηλώνεται στο μαιευτήριο μόνο με την ταυτότητα ή το διαβατήριο των γονέων όταν πρόκειται για Έλληνες πολίτες.
Ο υπάλληλος του μαιευτηρίου, δηλαδή, θα συντάσσει ηλεκτρονικά τη «δήλωση γέννησης» και θα καταχωρεί το IBAN τραπεζικού λογαριασμού της μητέρας για να πιστωθεί από τον ΟΠΕΚΑ το επίδομα γέννησης. Ταυτοχρόνως, ενημερώνεται το αρμόδιο Ληξιαρχείο που συντάσσει τη Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης και την ίδια στιγμή αποδίδεται στο νεογνό ΑΜΚΑ και εγγράφεται στην οικογενειακή μερίδα.
 
Επόμενος σταθμός στην ψηφιακή αναβάθμιση του Δημοσίου είναι η λειτουργία -από φέτος την Άνοιξη- της διαδικτυακής πύλης gov.gr με συγκεντρωμένες περίπου 1.000 βασικές υπηρεσίες, στις οποίες θα έχουν πρόσβαση πολίτες και επιχειρήσεις με ένα κλικ. Το ψηφιακό χάσμα που χωρίζει την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη είναι μεγάλο και μη αποδεκτό για μια χώρα που εξακολουθεί να ανήκει -παρά την 10ετή κρίση- στις 40 πλουσιότερες του κόσμου.
 
Πέρα από δείκτης τεχνολογικού αναλφαβητισμού, οι χαμηλές επιδόσεις στην ψηφιοποίηση του κράτους είναι πρωτίστως δείκτης έλλειψης σεβασμού στα χρήματα των φορολογουμένων και τις υπηρεσίες ποιότητας που απαιτούν να παίρνουν σε αντάλλαγμα από το ελληνικό δημόσιο.
συνέχεια στην πηγή