Με παλμό και δυναμική η παρουσίαση του συνδυασμού ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ δράσης χθες στο κατάμεστο θεατράκι - Δείτε φωτό

Με παλμό και δυναμική η παρουσίαση του συνδυασμού ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ δράσης χθες στο κατάμεστο θεατράκι - Δείτε φωτό

 

 

 

Την παρουσίαση του συνδυασμού του «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ δράσης», πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Μαΐου ο Κωνσταντίνος Κουκάς. Στο κατάμεστο θεατράκι της Λάκκας έντονος ήταν ο ενθουσιασμός και συχνά τα θετικά επιφωνήματα σε πολλά σημεία της ομιλίας του κ. Κουκά, κατά την διάρκεια της οποίας με "λόγια απλά και ειλικρινά" ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης μίλησε για το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών, αναφέρθηκε στα προβλήματα του νησιού και έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις του προγράμματός του, τους στόχους και το όραμα του συνδυασμού του, τονίζοντας ότι είναι έτοιμος να παλέψει, να διεκδικήσει και να δουλέψει για το νησί του.  

 

Ο κ. Κουκάς δήλωσε υπερήφανος για τους συνεργάτες του οι οποίοι έκλεισαν τα αυτιά τους σε εκείνους που αρχικά προσπάθησαν να λοιδορήσουν την όλη προσπάθεια «πολλοί στην αρχή λοιδόρησαν και αμφισβήτησαν αυτή την προσπάθεια. Γιατί το κάνετε αυτό, είναι νωρίς ακόμα, έχετε χρόνια μπροστά σας, δεν θα κάνετε συνδυασμό, είστε μπροστινοί, ποιους κοροϊδεύετε, μας κατηγορούσαν» ανέφερε, τονίζοντας «την πιο ξεκάθαρη και ηχηρή απάντηση την έδωσαν οι 62 καταξιωμένοι κοινωνικά και επαγγελματικά συμπολίτες μας που συμμετέχουν στον συνδυασμό μας, οι περισσότεροι από αυτούς για πρώτη φορά και ακόμα περισσότερο οι χιλιάδες Μυκονιάτες που αγκαλιάσατε αυτή την προσπάθεια».

 

Πάνω απ’ όλα όμως ο κ. Κουκάς δήλωσε υπερήφανος «γιατί από τις πρώτες κιόλας μέρες του προεκλογικού αγώνα αποδείξαμε ότι υπάρχει και άλλος τρόπος. Ότι μπορείς να μιλάς και να διεκδικείς, χωρίς να συκοφαντείς και να υβρίζεις. Ότι μπορείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των συμπολιτών σου, χωρίς να δίνεις μεγάλες και ανεφάρμοστες υποσχέσεις. Ότι μπορείς να διαφωνείς και να αντιπαρατίθεσαι, πάντα στα ίσια και επώνυμα και όχι μέσω ανώνυμων σχολίων και ψιθύρων».

 

Απαντώντας σε εκείνους που κατά καιρούς αναρωτιούνται γιατί κρατά τόσο ήπια και συναινετική στάση ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι αποτελεί πεποίθησή του πως «αν θέλουμε να αλλάξουμε το Δήμο, αν θέλουμε να ενώσουμε το νησί, αν θέλουμε να κάνουμε μία νέα αρχή, πρέπει να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας. Τότε δεν πρέπει να βλέπουμε τους συνυποψήφιούς μας ως αντιπάλους, αλλά ως μελλοντικούς συνεργάτες» τονίζοντας «δεν πρέπει να θεωρούμε ότι είμαστε κάτοχοι της μιας και αποκλειστικής αλήθειας». «Οφείλουμε» είπε  «να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοικτά σε οποιαδήποτε σοβαρή και ρεαλιστική πρόταση από οπουδήποτε και εάν προέρχεται».

 

Δείχνοντας την διάθεσή του για συλλογικότητα, συμμετοχή και ενεργοποίηση των πολιτών ο κ. Κουκάς τόνισε «για εμάς η ενός ανδρός αρχή, τα κλειστά σχήματα εξουσίας, οι εκλεκτοί και οι «σοφοί» όχι μόνο είναι αντίθετα με την δική μας αντίληψη για την πολιτική αλλά το κυριότερο είναι αναποτελεσματικά». Για την εξασφάλιση της συμμετοχής των πολιτών τόνισε ότι στόχος του είναι αρχικά η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης των πολιτών με τις συλλογικές διαδικασίες οι οποίες θα στηρίζονται σε αρχές και αξίες και όχι «βάσει εφήμερων προσωπικών ή εκλογικών σκοπιμοτήτων».

 

Ως αδιαπραγμάτευτες αρχές της παράταξής του επανέλαβε την διαφάνεια και την ανεξαρτησία «για μας δεν υπάρχουν κομματικές και οικονομικές εξαρτήσεις. Για εμάς υπάρχει μόνον η Μύκονος» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η πόρτα του Δήμου θα είναι ανοικτή για όλους, χωρίς διαχωρισμούς και προκαταλήψεις.

 

Οι 5 άξονες της πολιτικής της παράταξης

 

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς αναφέρθηκε και ανέλυσε τους 5 άξονες της πολιτικής της παράταξής του οι οποίοι εστιάζουν:

- στην αντιμετώπιση των προβλημάτων καθαριότητας, της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ύδρευσης, τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων, τις αστικές υποδομές, το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό.

- στην ενίσχυση της εξωστρέφειας μέσω της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Μυκόνου με την ενίσχυση του παραδοσιακού τουρισμού, αλλά και την ενθάρρυνση εναλλακτικών μορφών. 

- στη στοχευμένη κοινωνική πολιτική, με απώτερο στόχο να μην νιώσει κανένας συνάνθρωπός μας, που έχει ανάγκη, μόνος του.

- στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αναβάθμιση της καθημερινότητα

- στην αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου

 

Αναφορικά με τους απαιτούμενους πόρους που χρειάζονται για την εξασφάλιση της επιτυχίας του όλου προγράμματος μίλησε για οργάνωση των οικονομικών πόρων του Δήμου, την διεκδίκηση εναλλακτικών χρηματοδοτικών πόρων από την Περιφέρεια μέσω του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2020 (το παλιό ΕΣΠΑ), από τα τομεακά των Υπουργείων αλλά και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσω προγραμμάτων όπως το Jessica.

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Κουκάς επεσήμανε ότι η Μύκονος αξίζει μια νέα αρχή, δεσμεύτηκε να δουλέψει σκληρά με τους συνεργάτες του με διαφάνεια, σχέδιο και όραμα για την βελτίωση της καθημερινής ζωής όλων των πολιτών και ζήτησε την στήριξη όλων προς αυτή την κατεύθυνση. «Αν και ο δρόμος είναι δύσκολος να είστε βέβαιοι ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε». 

 

Ακολούθησε η παρουσίαση των 62 μελών του συνδυασμού και η βραδιά έκλεισε με κέρασμα, μουσική και κουβεντούλα μεταξύ υποψηφίων και πολιτών.

 

Επόμενο ραντεβού της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ δράσης με τους πολίτες της Μυκόνου την προσεχή Κυριακή 11 Μαϊου και ώρα 11 το πρωί στην πλατεία της Άνω Μεράς όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κεντρική προεκλογική ομιλία του Κωνσταντίνου Κουκά. 

 

Πατήστε στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε πλήρη προβολή