Κυκλάδες: Κι ο Αγιος φοβέρα θέλει, εγκρίθηκαν όλα τα δρομολόγια

Κυκλάδες: Κι ο Αγιος φοβέρα θέλει, εγκρίθηκαν όλα τα δρομολόγια

 

 

Απίστευτη εξέλιξη... Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το υπουργείο Ναυτιλίας, σχετικά με την αποδοχή της ομόφωνης θετικής γνωμοδότησης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), αιτημάτων δυο ακτοπλοϊκών εταιρειών.
 
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνονται τα εξής:
 
«Εγκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, τα δρομολόγια της εταιρίας Golden Star Ferries, στη γραμμή από Ραφήνα έως Μύκονο και Νάξο, καθώς και τα δρομολόγια από Ηράκλειο Κρήτης προς τα παραπάνω νησιά.
Εγκρίθηκε, η έκτακτη δρομολόγηση του ταχύπλοου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «Θάντερ» της εταιρίας Fast Ferries από Πειραιά για Νάξο, Σαντορίνη με προσέγγιση και στα λιμάνια της Ανάφης και της Θηρασιάς».
Από την ανακοίνωση δεν φαίνεται οι ώρες δρομολόγησης των πλοίων της Golden Star Ferries, όπως επίσης απουσιάζει η προσέγγιση στη Μύκονο από το πλοίο «Θάντερ» της Fast Ferries. 
 
Να σημειώσουμε εδώ ότι από το πρωί όλα τα δεδομένα έχουν ανατραπεί... Οπως έχουμε διαβάσει  σήμερα το πρωί η πλοιοκτήτρια εταιρεία Fast Ferries ενημερώθηκε από το υπουργείο ότι δεν εγκρίνεται το δρομολόγιο του ταχυπλόου «Thunder» παρά το γεγονός ότι είχε ομόφωνη θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).
 
Το σκεπτικό ήταν ότι δεν υπάρχουν «έκτακτες συγκοινωνιακές ανάγκες». Στη συνέχεια όμως η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημερώθηκε ότι θα εγκριθεί υπό τον όρο να βγάλει από το δρομολόγιο την  προσέγγιση στη Μύκονο μόνο για τη φετινή σεζόν. Εκπρόσωπος της εταιρείας απάντησε ότι θα χρειασθεί λίγο χρόνο προκειμένου να εξετάσει εάν με την αλλαγή αυτή το δρομολόγιο θα είναι βιώσιμο". 
 
Και για την Golden Star Ferries έχουμε την αποστολή επιστολής που μιλάει για αποχώρηση από τις γραμμές ακτοπλοϊας καταγγέλοντας μάλιστα το Υπουργείο για κάλυψη ανταγωνιστών... Εξέδωσαν ανακοίνωση όπου αναφέρουν ότι η εταιρεία ενημερώθηκε σήμερα από το υπουργείο Ναυτιλίας ότι «δεν γίνεται δεκτό το αίτημα μας για τροποποίηση των δρομολογίων (σ.σ. αφορά τη γραμμή Ηρακλείου -Σαντορίνης), παρά την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΣΑΣ, με αποτέλεσμα όπως τονίζει «να εξυπηρετούνται μονοπωλιακά τα συμφέροντα ανταγωνιστών μας».
 
«Η Golden Star Ferries, με θλίψη σας ανακοινώνει ότι οι μέτοχοι και το Δ.Σ. της εταιρείας θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα 20/01/2020 προκειμένου να εξετάσει αν θα συνεχίσει την δραστηριοποίησή της στην Ελληνική Ακτοπλοΐα. Ο μόνος δισταγμός μας είναι ότι δυστυχώς θα βρεθούν στην ανεργία πάνω από 400 εργαζόμενοι μας. Αυτονόητα, η εταιρεία μας επιφυλάσσεται να επιδιώξει την πλήρη αποζημίωση της για την ζημία που υφίσταται ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων». 
 
Πηγή: Naxospress.gr / Enandro.gr