Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μυκόνου

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μυκόνου

 

 

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μυκόνου. Πρόκειται για ένα έργο υψηλής κοινωνικής σημασίας που μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 1.275.000 €. 

Πιο ειδικά το έργο αποτελείται από μια αίθουσα απασχόλησης βρεφών, δυο αίθουσες ύπνου βρεφών, δυο αίθουσες απασχόλησης νηπίων, μια αίθουσα ύπνου νηπίων, μια τραπεζαρία, μια κουζίνα, δωμάτιο μόνωσης, χώρο αναμονής, χώρο αλλαγών για τα βρέφη και χώρο παρασκευής γάλακτος. Επίσης, διαθέτει γραφεία προσωπικού και διεύθυνσης. Το κτίριο περιλαμβάνει αποθήκες, WC προσωπικού, νηπίων και ΑμεΑ, όπως και άλλους απαραίτητους υποστηρικτικούς – βοηθητικούς χώρους. Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, στη προσβασιμότητα, στους χώρους στάθμευσης, στον αύλειο χώρο και την περίφραξη αυτού. Το σύνολο του βρεφονηπιακού σταθμού (κτίριο και αύλειος χώρος) θα είναι πλήρως εξοπλισμένο, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η λειτουργικότητά του. Για την υλοποίησή του εκπονήθηκε Μελέτη Προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία.
 
Η δυναμικότητα του είναι για 60 βρέφη και νήπια (18 βρέφη και 42 νήπια) καλύπτοντας ένα εύρος ηλικιών από 2 μηνών έως 4,5 ετών. Το κτίριο θα καλύπτει συνολική επιφάνεια 400 m2 σε οικόπεδο επιφάνειας 4.003,0 m2, ιδιοκτησίας του Δήμου Μυκόνου, στην περιοχή Αργύραινα.
 
 
Η χρηματοδότησή του έργου στηρίχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ 2014-2020, ύστερα από ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή Μυκόνου και εντάχθηκε στις 07.06.2016 με σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.