Εγκρίθηκε το επίδομα στέγασης και σίτισης για τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας από τον Δήμο Μυκόνου

Εγκρίθηκε το επίδομα στέγασης και σίτισης για τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας από τον Δήμο Μυκόνου

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία χρόνια αποτελεί η καλύτερη διαβίωση διαφόρων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων στο νησί της Μυκόνου. Για το λόγο αυτό έχει θεσπίσει και αποδίδει μια σειρά από επιδόματα που έγιναν νόμος τους κράτους μετά από πρόταση του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά. 
 
Η Δημοτική Αρχή Μυκόνου στηρίζει στην πράξη και τους ιατρούς του Δημόσιου Κέντρου Υγείας που υπηρετούν στο νησί.  
 
Έτσι, δίνοντας πάντα έμφαση στον κλάδο της υγείας με στόχο την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων του Κέντρου Υγείας με παροχή κινήτρου η Οικονομική Επιτροπή υπό την προεδρία του κ. Κουκά ενέκρινε ομόφωνα και ψήφισε την καταβολή 80.000,00€ για τους γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Μονάδας Υγείας του νησιού αποκλειστικά από δημοτικούς πόρους. 
 
Το γεγονός αυτό ενισχύει τη συμβολή του Δήμου στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας της Μυκόνου τα τελευταία χρόνια μετά από συντονισμένες προσπάθειες και πρωτοβουλίες του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά και της Δημοτικής Αρχής, σε συντονισμό με τη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου, τόσο μέσω της ενίσχυσης του Κέντρου σε εξοπλισμό, όσο και μέσω της παροχής επιδόματος στέγασης και σίτισης προς τους ιατρούς.
 
Πιο συγκεκριμένα, το ποσό των 80.000 ευρώ θα καταμεριστεί σε δυο κατηγορίες, τους επικουρικούς ιατρούς και τους αγροτικούς που υπηρετούν στο νησί δίνοντας το κίνητρο και σε άλλους ιατρούς να πάρουν την απόφαση και να δηλώσουν ως τόπο εργασίας τους τη Μύκονο. Ειδικότερα, κάθε επικουρικός γιατρός θα λάβει 10.000 ευρώ και κάθε αγροτικός γιατρός με πλήρη θητεία θα λάβει το ποσό των 5.800 ευρώ για ένα έτος.
 
Μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η θέσπιση επιδόματος και για τους δημοτικούς υπαλλήλους, κάτι που υπήρχε στην αρχική πρόταση του κ. Κουκά, ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό με αποτέλεσμα να μην συμπεριληφθεί στη νομοθετική ρύθμιση.