Άλλους έξι υποψηφίους ανακοίνωσε η ΚΕΠΟΜ

Άλλους έξι υποψηφίους ανακοίνωσε η ΚΕΠΟΜ

 

 

 

Έξι νέα ονόματα υποψηφίων ανακοίνωσε η ΚΕΠΟΜ. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

 

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΑΤΣΑ

 
 
"Με αφορά η ανθρώπινη προτεραιότητα και όχι το ιδιωτικό συμφέρον, που τόσο έχει ζημιώσει τον τόπο"

 

Η Πηνελόπη Γατσά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε γραφιστική στην Αγγλία και εργάστηκε για 8 χρόνια σε γνωστά αθηναϊκά περιοδικά ως γραφίστρια και επιμελήτρια φωτογραφίσεων. Από το 1996 άρχισε να ασχολείται με τον σίδηρο και τη σιδηρογλυπτική.
Από το 2001 έως και το 2007, δημιουργεί την εταιρία Euphoria design, όπου σχεδιάζει φωτιστικά και αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Παράλληλα εργάζεται ως στυλίστρια και αρθρογράφος σε θέματα design. Από το 2008 μέχρι σήμερα ζει και εργάζεται στη Μύκονο. To 2008 εργάστηκε για το πωλητήριο του (ΟΠΕΠ Οργανισμός προβολής Ελληνικού πολιτισμού) στη Δήλο. Το 2009-2011 εργάστηκε ως συνοδός εδάφους στο αεροδρόμιο Μυκόνου. Το 2012 δημιούργησε το Penelope’s art shop στη χώρα Μυκόνου.
Έχει κάνει μέχρι σήμερα 10 ατομικές και έχει συμμετάσχει σε 7 ομαδικές εκθέσεις.
 
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
 
Απρίλιος 1997: Casbahartcafe, Αθήνα
Ιούνιος 1997:  Άκρη artcafe, Μήλος
Ιούνιος 1998:  Belvederehotel, Μύκονος
Οκτώβριος 1998:Αίθουσα τέχνης Στάβλος, Αθήνα
Δεκέμβριος 1999: Γκαλερί της Έρσης, Αθήνα
Σεπτέμβριος 2000: Light, love, lifeartcafe, Γκάζι
Δεκέμβριος 2000: H. Habakis art & design centre, Κηφισιά
Μάρτιος 2006: Moshi moshi art space, Γκάζι
Σεπτέμβριος 2010: Μαντώ hotel, Μύκονος
Σεπτέμβριος 2011: Μαντώ hotel, Μύκονος
 
ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
 
Φεβρουάριος 1999: Η τέχνη της εξαίρεσης, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Αύγουστος 1999: π=3,14, Κύκλος art centre, Μύκονος
Νοέμβριος 2000: Γκαλερί Αθηνά, Πλάκα
Μάρτιος 2002: Αναζητώντας την Ολυμπιακή Ιδέα, Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων (βράβευση και αγορά του έργου)
Ιούνιος 2006: Hardcoredesign, Γκάζι
Αύγουστος 2008: Ανδρόνικος hotel, Μύκονος
Μάϊος 2009: Πινακοθήκη, Μύκονος
 
Η ΚΕΠΟΜ είναι για μένα η ομάδα που εκφράζει την αγάπη μου για το νησί.
Με ελκύει στην ομάδα αυτή η ανθρώπινη προτεραιότητα και όχι το ιδιωτικό συμφέρον, που τόσο έχει ζημιώσει τον τόπο.
 
 
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΡΥΠΑΡΗ
 
"Με ενοχλεί η κάθε μορφής κακοποίηση του περιβάλλοντος στη θάλασσα και στη στεριά"
 
 
Είμαι η Χρυσούλα Γρυπάρη. Γεννήθηκα στην  Μύκονο το 1951 από γονείς Μυκονιάτες και ζω εδώ όλα τα χρόνια. Η διαδρομή στους αγώνες για τα κοινά ξεκινάει από τον Σύλλογο Γονέων του Νηπιαγωγείου όταν ο γιος μου Νικόλας, 38 ετών σήμερα,  ήταν στην ηλικία των νηπίων.
Είμαι  ενεργό μέλος   στο Σύλλογο Γυναικών από την ίδρυσή του το 1979, στον οποίο ήμουν Πρόεδρος για πολλά χρόνια και τώρα μέλος του ΔΣ. Με τον σύλλογο αυτό μεταξύ πολλών άλλων, έχω πρωτοστατήσει στην ίδρυση του Παιδικού σταθμού στον Ομβορδέκτη στα τέλη της δεκαετίας του 1980, συμβάλλοντας έτσι στην υλοποίηση αιτήματος των εργαζόμενων γυναικών της εποχής.
Ως μέλος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μυκόνου από το 1980-1990, συνέβαλα στην πραγματοποίηση πολλών πρωτοποριακών εκδηλώσεων για την νεολαία, την γυναίκα, τα ναρκωτικά και την ειρήνη. Ήμουν μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Μυκόνου και μέλος του Συλλόγου Αυτοδυτών. Έχω παλέψει για την καθαρότητα των ακτών και των θαλασσών του νησιού και έχω διαμαρτυρηθεί έντονα για τις απερίσκεπτες ενέργειες συμπολιτών μας που επιβαρύνουν το περιβάλλον.
Ήμουν μέλος στην Μυκονιάτικη Κίνηση Πολιτών που διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κατασκευή μαρίνας στον Αη Χαραλάμπη και συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 1998. Είμαι μέλος του συλλόγου Φίλων Δήλου και Ρήνειας.
 
Με ενοχλεί η κάθε μορφής κακοποίηση του περιβάλλοντος στη θάλασσα και στη στεριά.
Συμμετέχω στην ΚΕΠΟΜ και σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές για να προσπαθήσω να κάνω τον τόπο μου καλύτερο και ομορφότερο, γιατί πιστεύω ότι μόνο οι ενεργοί πολίτες έχουν την δύναμη να τα καταφέρουν!
 
 
ΝΑΤΑΛΙ ΘΕΟΦΙΛΟΥ-BOURTHOUMIEX
 
"Αγαπάω την Μύκονο και ήλπιζα ότι μπορούσε να γίνει παράδειγμα για την Ελλάδα, παράδειγμα για την προστασία του περιβάλλοντος, για την ανακύκλωση, για την συνεργασία των ανθρώπων"
 
 
Η Ναταλί Θεοφίλου – Bourthoumieux είναι Γαλλίδα και ζει 34 χρόνια στην Ελλάδα. Από αυτά τα είκοσι τέσσερα τελευταία στην Μύκονο. Είναι μητέρα δύο αγοριών, χήρα του Παναγιώτη Θεοφίλου. Είναι ιδιοκτήτρια του καταστήματος επίπλων και ειδών σπιτιού «Πινελιές» που βρίσκεται στον δρόμο προς Πλατύ Γιαλό.
Η ίδια λέει: "Αγαπάω την Μύκονο και ήλπιζα ότι μπορούσε να γίνει παράδειγμα για την Ελλάδα, παράδειγμα για την προστασία του περιβάλλοντος, για την ανακύκλωση, για την συνεργασία των ανθρώπων".
 
Όπως και το 2010, έτσι και τώρα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου γιατί πιστεύω ότι σε ένα μικρό τόπο σαν την Μύκονο μπορούν οι άνθρωποι να ενωθούν, να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή του νησιού και να αγωνίζονται για κάτι καλύτερο. Μακάρι ο δήμος που θα προκύψει να είναι διαφορετικός στις αντιλήψεις και να αποκτήσουμε επιτέλους διοίκηση που θα σέβεται την άποψη και τις ανάγκες των πολιτών καθώς επίσης θα υπάρχει συνεχής και διάφανη ενημέρωση για όλα τα θέματα».
 
 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ
 
"Σκοπός μας είναι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τα παιδιά μας. Να βρουν χώρο να δράσουν και να διορθώσουν πράγματα που οι «μεγάλοι» πιθανόν δεν μπορούν"
 
 
Γεννήθηκε στους πρόποδες της Ακρόπολης Αθηνών (αυτό τον έθεσε αυθόρμητα στην αγκαλιά του Παναθηναϊκού).
Αποφοίτησε το 1976 από το λύκειο Μοσχάτου και πήρε το πτυχίο μαθηματικών από τη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Πάτρας το 1981.
Το 1982 παρακολούθησε θεωρητική κοσμολογία-αστρονομία και System Analysis στο London School of Economics. Υπηρέτησε την θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό και κατόπιν εργάσθηκε για τέσσερα χρόνια σε φροντιστήρια της Αθήνας.
Το 1989 διορίσθηκε αναπληρωτής καθηγητής μαθηματικών στο Γυμνάσιο Μυκόνου και το 1992 καθηγητής μαθηματικών και αστρονομίας στο λύκειο Μυκόνου.
Το 1994 παντρεύτηκε την Μαρίνα Αγγελετάκη του Ανδρέα και της Μαρίας και απέκτησαν δυο παιδιά την Συμεώνα και την Χριστίνα.
Έχει γράψει δυο βιβλία Ευκλείδειας Γεωμετρίας και 58 μουσικά έργα διαφόρων ειδών. Επιμένει όμως πως το σπουδαιότερο πράγμα που έχει κάνει στη ζωή του είναι τα παιδιά του εδώ στη Μύκονο.
Σε ευθεία προέκταση μέσα από το Λύκειο της Μυκόνου… δίνει τον πρώτο ρόλο στα παιδιά στην Μύκονο. 
 
Σκοπός μας είναι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τα παιδιά μας. Να βρουν χώρο να δράσουν και να διορθώσουν πράγματα που οι «μεγάλοι» πιθανόν δεν μπορούν.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Ανδρέας Κανέλλος συμμετέχει στην προσπάθεια της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου.
 
 
 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ
 
"Κατεβαίνω με την ΚΕΠΟΜ γιατί είναι ο φυσικός μου χώρος"
 
 
Γεννήθηκε το 1950 στην Κύπρο. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο της Λεμεσού και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Εθνική Φρουρά Κύπρου. Μετά την στρατιωτική του θητεία σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 1977. Εργάστηκε ως βοηθός Ιατρού στο Παθολογικό τμήμα και την μονάδα Εξωνεφρικής Καθάρσεως του Θεραπευτηρίου «Ασκληπείον Αθηνών».Έκανε την ειδικότητα του στην Παθολογία, στο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα» μεταξύ 1978-1981 και συνέχισε ως ειδικευμένος εσωτερικός βοηθός να εργάζεται εκεί μέχρι το 1985. Εκεί εκπαιδεύτηκε και τοποθετήθηκε ως υπεύθυνος στο αιματολογικό εργαστήριο της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου. Όντας Επιμελητής του Β’ κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ. του Παθολογικού τμήματος στην «Αγία Όλγα» αποσπάστηκε οικειοθελώς στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης (Νομού Ευβοίας), λόγω εκτάκτων και επειγουσών αναγκών, για 6 μήνες, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον υγειονομικό σταθμό Σκύρου. Το 1986 έλαβε μετεκπαιδευτικά μαθήματα στην Ρευματολογία της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας. Μεταξύ 1987 και 1988 ήταν Επιμελητής Α’ του κλάδου Ιατρών του Ε.Σ.Υ. στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης «Γ.Παπανικολάου» για τις ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου και το επόμενο έτος διετέλεσε Διευθυντής Παθολογίας του κλάδου Ιατρών του Ε.Σ.Υ. στο ίδιο Νοσοκομείο.
Για ένα χρόνο υπηρέτησε ως Διευθυντής Παθολογίας στο Κέντρο Υγείας Άνδρου. Από το 1990 έως σήμερα είναι Διευθυντής Παθολογίας στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου ενώ ορίστηκε Ελεγκτής Ιατρός Δημοσίου Μυκόνου για μία δωδεκαετία μέχρι το 2002. Μέχρι Σήμερα είναι Υπηρεσιακός Ιατρός Δημοσίου. Το 1998 κλήθηκε ως Κριτής Εισηγητής του Σ.Κ.Ε.Ι.Ο.Π.Ν.Ι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την κρίση Δ/ντών και Επιμελητών Παθολογίας. Μέσα στα 29 χρόνια υπηρεσίας στην δημόσια υγεία(τα 26 εξ αυτών ως διευθυντής) έχει παράγει ένα πλούσιο Επιστημονικό Έργο.
Συμμετείχε με το Κ.Υ. Μυκόνου στα προγράμματα Τηλεϊατρικής με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο με θέμα «Θρομβόλυση σε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου μέσω Τηλεϊατρικής». Με το Κ.Υ. Μυκόνου συμμετείχε στο πρόγραμμα Hermes του 4ου Προγράμματος πλαισίου της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης   και στο πρόγραμμα «ΤΑΛΩΣ» σε συνεργασία με το Ωνάσειο, το εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής Παν/μίου Αθηνών και της Interamwrican Βοηθείας. Συμμετείχε επίσης στην Πανελλήνια Επιδημιολογική Μελέτη για την Υπέρταση σε συνεργασία με το ΓΝΑ «Γ.Γεννηματάς». Μαζί με το επιστημονικό προσωπικό του Κ.Υ. Μυκόνου αναπτύσσεται επιδημιολογική μελέτη στη Μύκονο με θέμα : «Διαβητικός πληθυσμός υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση Διαβητικού Ποδιού». Η αξιολόγηση του από το Νοσοκομείου Σύρου από το 1997 μέχρι σήμερα είναι άριστη.
Είναι έγγαμος και πατέρας 3 τέκνων. Η προσφορά του στο Κέντρο Υγείας Μύκονου υπό τις δύσκολες συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε είναι ανεκτίμητη. Στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές επέλεξε να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών. Όπως ο ίδιος αναφέρει:
 
Κατεβαίνω με την ΚΕΠΟΜ γιατί είναι ο φυσικός μου χώρος
 
 
ΜΑΚΗ ΚΟΝΤΙΖΑΣ
 
"Το ευλογημένο νησάκι μας με τις ομορφιές του και τα ωραία του φραγκάκια σε κατάσταση κινδύνου! Πάνω τους λοιπόν, με επίθεση αγάπης και χαρούμενο έργο"
 
 
Το όνομά μου είναι Ιάκωβος Κοντιζάς του Δημητρίου αλλά οι άλλοι με φωνάζουν Μάκη και όχι Βάκη, γιατί μεσολαβεί το δημώδες Γιακουμής. Γεννήθηκα το 1957, την ημέρα που έπεσε η Πόλη και ενώ μεγάλωσα στο Παλαιό Φάληρο Αττικής ως ελεύθερος Ανωμερίτης της διασποράς, πάνω από είκοσι χρόνια είμαι όμηρος Ματογιαννίου. Ανήκω στους τελευταίους εναπομείναντες κατοίκους ανεξάρτητου φύλλου, ηλικίας και κυρίως κομμάτων που αγωνιζόμαστε ενάντια στην απαξίωση του ακριβοπληρωμένου ιστορικού οικισμού της Χώρας Μυκόνου και για να μην σβήσει το νησί μας γενικότερα από τον τουριστικό χάρτη.
Είναι πέρα για πέρα σίγουρο ότι θα εκλεγώ όχι γιατί είμαι ιδιαίτερα ικανός, ούτε γιατί έχω βαρύ Ε9, αλλά για τον λόγο ότι είμαι ιδιαίτερα αγαπητός και δημοφιλής. Για αυτό οφείλω να δηλώσω υπεύθυνα πως όσο και αν νομίζουν οι ψηφοφόροι λόγο του παρελθόντος μου με συλλόγους και καρναβάλια, δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τα πολιτιστικά του τόπου όσο υπάρχουν ψωνάρες που θεωρούν τους εαυτούς τους σωτήρες και υπουργούς πολιτισμού και όσο οι θέσεις αυτές απορρέουν από τα αυτοδιοικητικά αξιώματα των όποιων παρατάξεων. Της επίσημης Ελληνικής αναξιοκρατίας δηλαδή. Η εμπειρία μας έμαθε ότι ένα πουλάκι δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη στον χώρο των τεχνών και του πνεύματος γιατί αυτά τα θέματα προϋποθέτουν την μέθεξη και την συνεργασία όσο το δυνατό περισσοτέρων προσώπων και θεσμών και όχι να μεγαλοπιανόμαστε ή να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Αφού λοιπόν οι λόγοι μου δεν είναι πλέον πολιτιστικοί είναι καθαρά πολιτικοί.
Με την Κ.Ε.ΠΟ.Μ κατεβαίνω γιατί εδώ και 20 χρόνια φωνάζουμε Νησιωτικότητα, Νησιωτικότητα, Νησιωτικότητα και όχι οι ίδιοι νόμοι οι απαράβατοι όπως στην πόλη, στο βούνο και στο κάμπο. Μόλις αυτό γίνει αντιληπτό και εφαρμόσιμο θα αλλάξει προς το καλύτερο και η ζωή μας σε όλους τους τομείς. Εκτός από τα τρία βασικά που είναι τα σκουπίδια, η αποχέτευση και το νερό θα έχουμε τις ανάλογες συγκοινωνίες, την ανάλογη υγεία, την ανάλογη εκπαίδευση, την ανάλογη απασχόληση κ.λ.π κ.λ.π.
Με την Κ.Ε.ΠΟ.Μ κατεβαίνω όχι μόνο γιατί είναι γραμμένη στο κούτελό μου και είναι ο μόνος συνδυασμός που δεν σταμάτησε να εργάζεται, να επεξεργάζεται, να εισηγείται και να αντιπολιτεύεται, αλλά κυρίως για να βγάλω ασπροπρόσωπη την επικεφαλή μεταξύ ίσων Άννα Καμή για το πολιτικό της ταλέντο, την προσφορά της και την πηγαία καλοσύνη της, σαν της συγχωρημένης την μάνας της, της Ευαγγελίας που με αγάπαγε τρελά γιατί της έδινα θάρρος έλεγε.
Πρώτη φορά ασχολήθηκα με τα Μυκονιάτικα κοινά την δεκαετία του ’70 όταν ο πρόεδρος της κοινότητας Μάρκος Παχής πρόσφερε τα τσιμέντα και φτιάξαμε τους δρόμους στον Μπάσουλα (εργατιά). Στην μπουλντόζα ήταν ο Παναγιώτης Λωλάδας, στην λάσπη ο Νικόλας, ο μετέπειτα πρόεδρος και οι άλλοι κουβαλάγαμε με καροτσάκια και τενεκέδες. Καφέδες, γλυκά και κουράγιο από τις κόρες του Λωλάδα, Λίζα, Ιωάννα και Δήμητρα που κατεβαίνει και αυτή με την Κ.Ε.ΠΟ.Μ (Βουλγαράκη).
Το πιο μεγαλειώδες που μου έχει συμβεί σε αυτή τη ζωή είναι ότι με τις παραγωγές ταινιών μέχρι στιγμής -Παναγίτσα μου- έχω βγάλει ασπροπρόσωπους και τους τέσσερεις τελευταίους δημάρχους μας (Αποστόλου, Βερώνη, Μέγα, Γρυπάρη). Την πιο πολύ δουλειά την ρίξαμε με τον Μιχάλη Ασημομύτη του Δήμου και τον θρυλικό Αντιδήμαρχο Κορνίβα. Δεν ξέρετε τι καύσιμη ύλη είναι η χαρά να βγάζεις τον άλλο ασπροπρόσωπο. Σε εθνικό επίπεδο αυτόν που βγάζω πάντα ασπροπρόσωπο είναι ο Ε.Ο.Τ. Με την επιστολή του εκάστοτε γενικού του γραμματέα που μας προτρέπει να υποστηρίζουμε σαν Δήμος τα όποια γυρίσματα για την προβολή της χώρας μέσω του νησιού μας γίνομαι αποτελεσματικότατος (δεκαεννιά γράμματα λέξη). Από εκεί και πέρα μάγκα σε κάνουν οι άλλοι. Οι Μυκονιάτες ξενοδόχοι με την μοναδική τους γενναιοδωρία και Μυκονιάτες μαγαζάτορες με την συνεργασία τους και την κατανόηση τους και οι Μυκονιάτες κάτοικοι με την χαρούμενη υπομονή τους. Για αυτό πάντα όπου μου δίδεται η ευκαιρία εγώ θα τους ευγνωμονώ και θα τους τιμώ όπως και τον επόμενο Δήμαρχο εφόσον όμως δεν μου αφήσει αβοήθητη την κυρία Ειρήνη το δύσκολο καλοκαίρι του 2014 και να περιμένει τον Σεπτέμβρη για να κάτσει στην καρέκλα του.
Όσο απαξιώνεται, βρωμίζει και ασχημαίνει η Μύκονος, τόσο θα λιγοστεύουν και οι κινηματογραφικές λήψεις, το τελευταίο και πιο αποδοτικό σε βάθος χρόνου μέσο προβολής που μας απέμεινε. Όπως βρίσκω τους κατόχους εξήντα οχημάτων (τα οκτώ εγκαταλελειμμένα) στους Μύλους και τους κατόχους τριάντα οχημάτων στο Μύλο του Κόκκινου (τα δέκα εγκαταλελειμμένα) θα μου είναι πολύ πιο ευχάριστο να έρθω πιο κοντά με τις νοικοκυρές και τις καταστηματάρχισσες και να τους εξηγώ με πολύ αγάπη, τρυφερότητα και προδέρμ το πώς να διαχειρίζονται τα σκουπιδάκια τους στην πηγή από δω και πέρα. Επίσης θα βγάλω όλες τις αναποτελεσματικές και υποκριτικές ταμπέλες του Δήμου «ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΔΩ». Συγχαίρω όσους βάζουν πλάτη και κατεβαίνουν υποψήφιοι σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία ανεξάρτητου συνδυασμού καρεκλοκένταυροι ή μη.