Βραδιά θεάτρου με δύο παραστάσεις απόψε στο Γρυπάρειο

Βραδιά θεάτρου με δύο παραστάσεις απόψε στο Γρυπάρειο

 

 

Δύο αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας ανεβαίνουν ανεβαίνουν απόψε στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο για να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους. 

Πρεμιέρα στις 6:00 το απόγευμα κάνει το παιδικό παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ "Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας" και στις 9:00 το βράδυ η σκηνή ανοίγει για τον "Κατά Φαντασίαν Ασθενή" του Μολιέρου.

Οι παραστάσεις εντάσσονται στο εορταστικό πρόγραμμα του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Μυκόνου σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης και Πολιτισμού ΘΥΜΕΛΗ και έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Λίγα λόγια για τα έργα

Παιδική Σκηνή

Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

Μία παρέα νέων παιδιών με τη θεία τους φτάνουν σε μία άγνωστη πόλη για τουρισμό. Στην κεντρική πλατεία αντικρίζουν ένα μνημείο με ένα επίγραμμα που τους κινεί το ενδιαφέρον: «Στη θέση αυτή βρισκόταν κάποτε το άγαλμα ενός πρίγκιπα ο οποίος ζούσε ευτυχισμένος και απομονωμένος στο παλάτι του και δεν ήξερε τι θα πει πόνος και δάκρυ». Το ένα κορίτσι της παρέας αποφασίζει να μπει στο ιστορικό μουσείο για να μάθει περισσότερες πληροφορίες. Κι έτσι η ιστορία μας αρχίζει….. Στη σκηνή προβάλλει το εντυπωσιακό χρυσό άγαλμα του πρίγκιπα, με ρουμπίνια και ζαφείρια. Μια παρέα χελιδονιών κι ένας πελαργός ετοιμάζονται για το ταξίδι τους στο Νότο γιατί ο χειμώνας πλησιάζει. 

Θεατρική διασκευή: Διονύσης Κούτσης                                
Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου 
Μουσική υπόκρουση: 
Igor Stravinsky – Richard Wagner –
Franz Liszt – M.D. Mussorgsky
Μουσική σύνθεση: Διονύσης Κούτσης
Σκηνικά: Κώστας Ζωγραφόπουλος     
Κοστούμια: Έλσα Βώκου
Φωτισμοί:  Νίκος Τσελές
Ηχοληψία: Λευτέρης Κούνε                                  
          
Ηθοποιοί:
Αμαλία Κλημοπούλου
Δέσποινα Παντελίδου 
Νικόλας Κανάς
Έλλη Λορέντη
Νίκη Αναστοπούλου
 
Κατάλληλο για παιδιά από 4 έως 12 χρονών.  Διάρκεια: 90’

Σκηνή Ενηλίκων 

Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής

Το έργο αυτό θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας θεατρικής δραματουργίας και αναδεικνύει ποικίλους διαφορετικούς χαρακτήρες που εκφράζουν διαφορετικές αντιλήψεις ζωής: από την αγάπη ως την ιδιοτέλεια κι από την αφέλεια ως την υποκρισία. 

Ένας πλούσιος αριστοκράτης που ζει με τις δυο του κόρες και τη δεύτερη σύζυγό του, κατατρέχεται από την ιδέα ότι είναι άρρωστος. Μοναδική του ασχολία είναι τα φάρμακα κι οι συνταγές! Μέσα από τα διάφορα καμώματά του δημιουργείται μια εύθυμη ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα διασκεδαστική…. Φτάνει σε τέτοια ακρότητα ώστε... Η συνέχεια επί σκηνής...

Μετάφραση: Ιωάννης Πολέμης
Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου 
Μουσική: Διονύσης Κούτσης
Σκηνικά - Κοστούμια: 
Έλσα Βώκου
Φωτισμοί:  Νίκος Τσελές
Ηχοληψία: Λευτέρης Κούνε
 
Ηθοποιοί: Mανώλης Δεστούνης, Έλλη Λορέντη, Μαρία Συμεών, Βασίλης Ασημάκης, Ανδρέας Αποστόλου, Νικόλας Κανάς, Ίρις Ανδριοπούλου.                  

Μην τις χάσετε!