Αίσιο τέλος για την περιπέτεια των επιβατών του Πρέβελης που προσάραξε σε βραχονησίδα κοντά στην Σαντορίνη

Αίσιο τέλος για την περιπέτεια των επιβατών του Πρέβελης που προσάραξε σε βραχονησίδα κοντά στην Σαντορίνη

 

 

Αίσιο τέλος είχε νωρίς το πρωί η περιπέτεια των 190 επιβατών του πλοίου ΠΡΕΒΕΛΗΣ της ΑΝΕΚ Lines που προσάραξε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου σε βραχονησίδα κοντά στην Σαντορίνη. 

 

Το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο προσάραξε περί τις 3:50 το πρωί στην βραχονησίδα ασπρονήσι. 

 

Την ώρα της προσάραξης επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες, ενώ το πλοίο είχε κατεύθυνση το λιμάνι της Σαντορίνης. Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr για προληπτικούς λόγους ζητήθηκε από τους επιβάτες να πάνε στο κατάστρωμα και να φορέσουν τα σωσίβια τους.

 

Αμεσα δίπλα στο πλοίο βρέθηκαν σκάφος του Λιμενικού, μικρό επιβατηγό πλοίο που συνδέει τη Σαντορίνη με τη Θηρασιά και λάντζες. Παράλληλα σε επιφυλακή τέθηκε το Κέντρο Υγείας του νησιού.

Αυτή τη στιγμή το πλοίο βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι του Αθηνιού και όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους. 
 
Κλιμάκιο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων ελέγχει το πλοίο στον Αθηνιό, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα για την συνέχιση του δρομολογίου του.