Τα «Κρασανοίξια»από τον ΕΡ.Ο.Σ.

Τα «Κρασανοίξια»από τον ΕΡ.Ο.Σ.

 

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και ώρα 7:30 μμ στο εστιατόριο της «Λούντα» στον Γλάστρο Πικάντικη Γωνιά θα πραγματοποιηθούν τα «Κρασανοίξια».
 
Θα βραβευτούν τα κρασιά που θα πετύχουν την καλύτερη βαθμολογία σε τυφλή δοκιμή από την Ειδική Τριμελή Επιτροπή στις κατηγορίες:
Λευκό/ροζέ, Ερυθρό ξηρό, Γλυκό.
 
Βασικές προϋποθέσεις, εκτός των άλλων, είναι:
– τα κρασιά να έχουν οινοποιηθεί από ενεργά μέλη του Συλλόγου ΕΡ.Ο.Σ.,
– να συμμετέχουν σε αυτά κατά τουλάχιστον 50 % γηγενείς και εν γένει Αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες,
– βραβεύονται τα τρία πρώτα σε βαθμολογία που πρέπει να ξεπερνά τον βαθμό 6, με άριστα το 10
 
Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να κριθούν τα κρασιά τους να φροντίσουν να έρθουν στα χέρια του προέδρου του ΕΡΟΣ Δημήτρη Ρουσουνέλου (τηλ. 6944393323) από την προηγούμενη ημέρα και το αργότερο 1 ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
 
Ομιλία για το Αμπέλι και το κρασί
 
Με αφορμή τα Κρασανοίξια, ειδικός καλεσμένος μας για φέτος θα είναι ο Ηλίας Ρουσσάκης, γεωπόνος-οινολόγος με ιδιαίτερη Κυκλαδίτικη αμπελουργική εμπειρία και συνεργασία με οινοποιούς στη Σαντορίνη, την Σύρο και την Τήνο. Εκτός από την συμμετοχή του στην 3μελή Κριτική Επιτροπή στα Κρασανοίξια, θα μιλήσει την Παρασκευή 6/12/19 στην Άνω Μερά με θέμα που αφορά την καλλιέργεια και την οινοποίηση Κυκλαδίτικων ποικιλιών όπως το Ασύρτικο, η Μονεμβασιά (Παριανό), το Μαυροτράγανο κ.ά.
Θα υπάρξει διάλογος όπου αναμένεται να μας λυθούν απορίες και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και γνώση.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή και θα διοργανωθεί στην Αίθουσα δίπλα στην Τοπική Κοινότητα Άνω Μεράς. Μπορούν να την παρακολουθήσουν εκτός από τα μέλη του ΕΡ.Ο.Σ και φίλοι του κρασιού και της αμπελοκαλλιέργειας.
 
Σας περιμένουμε λοιπόν και στις δύο εκδηλώσεις μας όλους, μέλη και φίλους.
 
Ομιλία – Συζήτηση την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και ώρα 6μμ, με τον οινολόγο-γεωπόνο Ηλία Ρουσσάκη στην Κοινότητα της Ανω-Μεράς και..
 
Κρασανοίξια το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και ώρα 7,30μμ στο γνωστό μας «στέκι»της «Λούντα» στον Γλάστρο. Ελάτε με τα μεζεδάκια και τα κρασιά σας, η είσοδος σε όλους δωρεάν.
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θερμή παράκληση τα διαγωνιζόμενα κρασιά να φτάσουν στα χέρια του προέδρου του Ερ.Ο.Σ. Δημήτρη Ρουσουνέλου (τηλ. 6944393323) πριν την ώρα έναρξης της εκδήλωσης, ανήμερα ή από την προηγουμένη.