Εισφορά αλληλεγγύης : Έρχεται μείωση και σταδιακή κατάργησή της

Εισφορά αλληλεγγύης : Έρχεται μείωση και σταδιακή κατάργησή της

Παρελθόν θα αποτελεί στο τέλος της τετραετίας η εισφορά αλληλεγγύης, σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις για τη διάθεση του υπερπλεονάσματος θα γίνουν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν θα κλειδώσουν τα ταμειακά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού στο 11μηνο.
Η εισφορά αλληλεγγύης είναι το κατεξοχήν μέτρο επιβάρυνσης της μεσαίας τάξης καθώς επιβαρύνει όλους όσοι έχουν ατομικό εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ τον χρόνο.
 
Η εισφορά αλληλεγγύης
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι εισφορά αλληλεγγύης θα μειωθεί και θα καταργηθεί μέχρι το τέλος της τετραετίας. Θα ξεκινήσει η μείωση όταν θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος με ασφάλεια.
 
«Είναι η πρώτη προτεραιότητα που έχουμε θέσει ως κυβέρνηση. Ξεκινάει το αργότερο από το 2021. Διασφαλίζεται αν έχουμε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 και μετά, και είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι θα το πετύχουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ Σταϊκούρας.
συνέχεια στην ... πηγή