Θυρανοίξια παρεκκλησίου του Αγίου Ανδρέα στον «Κόρφο» της Μυκόνου

Θυρανοίξια παρεκκλησίου του Αγίου Ανδρέα στον «Κόρφο» της Μυκόνου

 

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ σήμερα το πρωί στην περιοχή "Κόρφος" Μυκόνου τέλεσε τα Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ανδρέου, το οποίο ανήρειρε ο φιλογενής Δημοτικός Σύμβουλος Μυκόνου κ. Νικόλαος Γκέλος, στη μνήμη του ευγενούς, φιλέργου, φιλοπάτριδοςκαι αρίστου οικογενειάρχου αειμνήστου πατρός του Ανδρέα, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στους οικογενείς του και στο λαό της Μυκόνου, ως αξιομίμητο παράδειγμα ήθους, υπεθυνότητας, ευγένειας και κοινωνικής προσφοράς, που τόσο χρειάζεται ο τόπος και η εποχή μας.
 
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνεχάρη τους κτίτορες του Παρεκκλησίου, τους υπενθύμιοσε ότι ο αείμνηστος πατέρας τους Ανδρέας Γκέλος διακόνησε τον Α΄ Βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με έργα αγάπης και με αφοσίωση προς το νησί και τους κατοίκους του, το παράδειγμα του οποίου τους κάλεσε να ακολουθήσεουν και απηύθυνε προς τους συναχθέντες πιστούς λόγο προτρεπτικό, συμβουλεύοντάς τους να μη λησμονούν ότι οι Απόστολοι δέχθηκαν την κλήση του Κυρίου απροϋπόθετα, η δε πρόσκληση της Εκκλησίας σε κάθε πιστό είναι πρόταση αγάπης, χωρίς υποσχέσεις και προϋποθέσεις, καθώς ο Χριστός μας προσκαλεί να συμμετάσχουμε και στη Σταύρωσή Του και στην αιώνια δόξα Του.
 
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ το απόγευμα θα συμμετάσχει στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Πατρών Αγίου Ανδρέα και αύρο θα πλεύσει προς Σέριφο, κατά το εξαγγελθέν Πρόγραμμα.