(φωτό)Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση έφερε κοντά τη Θ.Ο.Μ. με μαθητές του Γυμνασίου

(φωτό)Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση έφερε κοντά τη Θ.Ο.Μ. με μαθητές του Γυμνασίου

 

 

Μια μοναδική εμπειρία να έρθουν σε επαφή με την τοπική θεατρική σκηνή είχαν σήμερα μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το τελευταίο έργο της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου «Φεγγάρι καβάλα στο Βούβαλο», την οποία έδωσε αποκλειστικά για τα παιδιά. 
 
Ήταν η πρώτη φορά στα 20 και πλέον έτη λειτουργίας της Θεατρικής Ομάδας που το κοινό της αποτελούνταν αποκλειστικά από μαθητές, πράγμα που χάρηκαν τόσο τα μέλη της ΘΟΜ όσο και τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί που τα συνόδευσαν.
 
 
 
Μαθητές και μαθήτριες γνώρισαν τα μέλη της Θ.Ο.Μ. πρωταγωνιστές και συντελεστές, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά σε όλη την διάρκεια της παράστασης.  
 
Η παράσταση δόθηκε μετά από πρόταση της εντεταλμένης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου κας Ελένης Κοντιζά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στην Εκπαίδευση που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Νοεμβρίου. 
 
 
 
Την πρόταση αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή ο σκηνοθέτης της Ομάδας κ. Δομίνικος Κουκάς και έγινε πραγματικότητα σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και την Επιτροπή Παιδείας. 
 
 
 
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δομίνικο Δημήτριο Κουκά που έσκυψε με ενδιαφέρον και διάθεση στο αίτημα να παρουσιάσει η ΘΟΜ το τελευταίο της έργο σε μαθητές, και σε όλους τους ηθοποιούς και συντελεστές που παρότι εργάσιμη ημέρα, κατάφεραν και συγκεντρώθηκαν επί σκηνής για τα παιδιά, δίνοντας για ακόμα μία φορά τον καλύτερο εαυτό τους. Ήταν μια πρώτη, θα ακολουθήσουν κι άλλες, και πολύ καλή ευκαιρία οι μαθητές της Μυκόνου να έρθουν σε επαφή με την τοπική μας Ομάδα Θεάτρου και τους ανθρώπους που επί δεκαετίες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους πάνω και πίσω από τη σκηνή ανιδιοτελώς, υπηρετώντας αυτή την σπουδαία μορφή τέχνης και προσφέροντάς μας πάντοτε ξεχωριστές και ποιοτικές παραστάσεις. Για πολλά παιδιά, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ήρθαν σε επαφή με το θέατρο και την τοπική μας Ομάδα, κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό. Πιστεύω ότι σαν κοινωνία οφείλουμε να ανακαλύψουμε ο ένας τον χώρο που κινείται ο άλλος δημιουργώντας παράλληλα τις συνθήκες συνεύρεσης που θα μας επιτρέψουν να αλληλεπιδράσουμε και να δημιουργήσουμε πολλά και σημαντικά καινούρια πράγματα» αναφέρει η κα Κοντιζά.
 
 
 
Η παράσταση «Φεγγάρι καβάλα στον Βούβαλο» ανεβαίνει αυτό το Σαββατοκύριακο 30/11 & 01/12 για τελευταία φορά στη σκηνή της ΚΔΕΠΠΑΜ προσφέροντας την δυνατότητα να την παρακολουθήσουν όλοι όσοι δεν τα κατάφεραν την περασμένη Άνοιξη, πριν μπει οριστικά στο μεγάλο αρχείο των επιτυχημένων παραστάσεων του τοπικού μας θιάσου. Ώρα έναρξης 20:30. Μην τη χάσετε.