Μείωση τιμών στις τηλεπικοινωνίες

Μείωση τιμών στις τηλεπικοινωνίες

Μείωση τιμών στις τηλεπικοινωνίες ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης

 

Τις έξι προτεραιότητες της κυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο Digital Economy Forum (DEF) του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΕ). Οι προτεραιότητες περιλαμβάνουν: 1. Τη δημιουργία της κρατικής πύλης gov.gr. 2. Την έκδοση των ταυτοτήτων που θα συνοδεύεται από ψηφιακή υπογραφή. 3. Την απλοποίηση των διαδικασιών. 4. Την αναβάθμιση των ταχυτήτων στα δίκτυα με τη μείωση του κόστους πρόσβασης 5. Τη βελτίωση του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που ακόμη και σήμερα είναι δυσεύρετο, παρά την υψηλή ανεργία. 6. Την αξιοποίηση των ανοικτών δεδομένων.
 
Αναφορικά με τις νέες ταυτότητες ο κάθε Ελληνας που θα γεννιέται θα αποκτά ένα και μοναδικό αριθμό ο οποίος θα τον συνοδεύει σε όλη του τη ζωή. Η Ελλάδα θα αξιοποιήσει το μοντέλο της Εσθονίας που θα φέρει και ψηφιακή υπογραφή.
 
Σχετικά με τις τηλεπικοινωνίες και τα δίκτυα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα διαθέτει μάλλον ακριβές υπηρεσίες και κάλεσε τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να μειώσουν τις χρεώσεις είτε είναι ονομαστικές είτε πραγματικές.
συνέχεια στην...πηγή