Στη δεξαμενή του Νεωρίου ανέβηκε το Blue Star Naxos (video)

Στη δεξαμενή του Νεωρίου ανέβηκε το Blue Star Naxos (video)

 

 

To Blue Star Naxos από χθες το απόγευμα βρίσκεται στη Σύρο… Λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα αναχώρησε από το λιμάνι της Νάξου και σε δύο ώρες βρέθηκε στην Ερμούπολη ώστε να επισκευάσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε όταν το πρωί της Δευτέρας (25/11) λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών προσέκρουσε στο λιμάνι της Σχοινούσας…  Υπό έλεγχο έφτασε στο λιμάνι της Νάξου λίγο πριν τις 9 το πρωί, έγινε η πρώτη επιθεώρηση, τοποθετήθηκε όπως θα δείτε και στο σχετικό video πλέγμα προστασίας για τυχόν διαρροή καυσίμων , και στη συνέχεια πήρε το δρόμο για τη Σύρο..
 
Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα ellinikiaktoploia.net (σε κείμενο και φωτογραφία της Χριστίνας Δρακάκη) το πλοίο πρυμνοδέτησε στο κεντρικό επιβατηγό λιμάνι ως τις 20:05΄, έως ότου να προετοιμαστεί και  βυθιστεί  η πλωτή δεξαμενή ‘’ΒΙΟΛΑΝΤΩ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ΄΄του Νεωρίου. Στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία δεξαμενισμού του, σε αυτήν, προς αποκατάσταση των ζημιών του. Κι αναμένεται να μείνει εκτός δρομολογίων έως την 2η Δεκεμβρίου με το Blue Star Paros να καλύπτει γι’ αυτό το διάστημα το κενό στο δρομολόγιό του…
 
Εδώ έχει ενδιαφέρον να δούμε τι αναφέρει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά μέσα από την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς το απόγευμα: «Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ ''B.S. NAXOS'' N.Π. 11014, ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από το λιμένα Σχοινούσας προσάραξε σε αβαθή, με αποτέλεσμα την πρόκληση ρήγματος και την ελεγχόμενη εισροή υδάτων σε δύο (02) κενές δεξαμενές εφεδρικής πλευστότητας του πλοίου.
 
Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο επιστροφής από λιμένες Καταπόλων - Κουφονησίου - Σχοινούσας με προορισμό τους λιμένες Ηρακλειάς – Νάξου - Πάρου - Πειραιά με εξήντα οκτώ (68) επιβάτες και εξήντα τέσσερα (64) άτομα πλήρωμα. Από το συμβάν δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
Από το Λιμεναρχείο Νάξου τέθηκαν σε ετοιμότητα το πλωτό περιπολικό σκάφος της οικείας Λιμενικής Αρχής, ιδιωτικά μέσα καθώς και ιδιώτης δύτης για τυχόν παροχή συνδρομής, ενώ ποντίστηκε προληπτικά πλωτό φράγμα περιμετρικά του εν λόγω πλοίου.
 
Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του με ιδία μέσα και κατέπλευσε στο λιμάνι της Νάξου αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.
 
Από τη Λιμενική Αρχή Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, κατόπιν προσκομίσεως βεβαιωτικού κλάσεως από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί και έκτακτης επιθεώρησης που διενεργήθηκε από στέλεχος του ΚΕΠ, επετράπη ο απόπλους του ''B.S. NAXOS'' για ένα (01) μεμονωμένο πλου κενό φορτίου και επιβατών με προορισμό το λιμένα ν. Σύρου για δεξαμενισμό στο ναυπηγείο της περιοχής».