Γνωρίστε άλλους 15 υποψήφιους της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ δράσης

Γνωρίστε άλλους 15 υποψήφιους της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ δράσης

 

Δεκαπέντε νέα ονόματα του συνδυασμού του ανακοίνωσε ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Κωνσταντίνος Κουκάς. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

 

ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ (ΤΟΝΙΑ)

 

«Ας ξεκινήσουμε λοιπόν εμείς, η καινούρια γενιά, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Οφείλουμε με σκληρή δουλεία και συνεργασία να εξελίξουμε το τουριστικό προϊόν του νησιού μας στην κορυφή του είδους»

 

 

Οι παιδικές μας μνήμες είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο” έλεγε η Έλλη Αλεξίου. 
Πατέρας της ο Δημήτρης Ανδρόνικος του Κωνσταντάκη και Μητέρα της, η Δέσποινα Ανδρονίκου – Σκριβάνου. 
Είναι  ανιψιά του Ματθαίου Ανδρόνικου, γνωστού ήρωα του νησιού που σκοτώθηκε στη γερμανική Κατοχή. Τιμητικά ο πιο γνωστός και πολυσύχναστος δρόμος της Μυκόνου, τα Ματογιάννια, φέρουν το όνομά του.
Μεγαλώσε στην Μύκονο όπου και πήγε σχολέιο και αποφοίτησε από το Λύκειο Μυκόνου. Στη συνέχεια πήγε στην Αγγλία για πτυχιακές σπουδές στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων και Marketing και μεταπτυχιακό με εξειδίκευση Strategic Management στο Kingston University του Λονδίνου. Ενδιάμεσα παρακολούθησε μια σειρά χρηματοοικονομικών σεμιναρίων ενώ παράλληλα εργάστηκε σε χρηματιστηριακή εταιρεία.
Η παράδοση και οι μύθοι που έζησε στην οικογένειά της, η αγάπη της για το νησί που μεγάλωσε, την έκαναν χωρίς δεύτερη σκέψη να επιστρέψει στην Μύκονο. 
Εδώ λοιπόν δραστηριοποιείται ως και σήμερα στον τουριστικό τομέα. Από το 2008 δημιούργησε την πρώτη ελληνική εταιρεία εξυπηρέτησης υψηλού τουρισμού στην Ελλάδα  την TA-CONCIERGE.
Με στόχο να γνωρίσει καλύτερα την διαδικασία οργάνωσης μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεων, συνεργάστηκε και δούλεψε για 2 χειμώνες με την μεγαλύτερη εταιρεία οργάνωσης συνεδρίων της Ελλάδας, την ΖΙΤΑ CONGRESS με έδρα στην Αθήνα.
Το αποτέλεσμα της εργασίας αυτής την έκανε να επεκτείνει και τις δραστηριότητες της εταιρείας της στη Μύκονο. Διοργάνωσε εκδηλώσεις στο νησί, που αξιολογήθηκαν ως τα μεγαλύτερα ιδιωτικά event ξένων και Ελλήνων. Η αστείρευτη δίψα της αλλά και το ενδιαφέρον της για μάθηση και πρόοδο, την οδήγησαν πάλι στα θρανία για την απόκτηση ενός νέου πτυχίου “Διαχείρισης και εκτίμησης ακίνητης περιουσίας” καθώς στον τομέα αυτόν τα δεδομένα αλλάζουν ραγδαία. Συνεχίζει να αναζητά πάντα νέους δρόμους που θα την ολοκληρώνουν σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία.
«Η απόφαση μου να κατέλθω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ξεκινά από την πεποίθησή μου ότι η Μύκονος δεν είναι ένας τουριστικός προορισμός μόνο για τους τέσσερις μήνες του καλοκαιριού. Μπορεί και είναι ο καλύτερος της Μεσογείου, και αξίζει να έχει μονιμότερους δεσμούς και επισκέπτες για όλο το χρόνο.
Η ελάχιστη και συχνά ανοργάνωτη πολιτική για την προβολή της Μυκόνου, σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο και στο διαδίκτυο, έχει ως αποτέλεσμα η σεζόν να είναι ουσιαστικά τρεις μήνες. Όλα συνωστίζονται μέσα σε αυτόν τον σύντομο χρόνο. Με σωστή πολιτική, η σεζόν θα ήταν μακροβιότερη και πιο ήπια για τους Μυκονιάτες και τους εργαζόμενους. Το νησί θα μπορούσε να είναι ζωντανό όλο το χρόνο. Ο πολιτισμός παράλληλα θα ενισχυόταν και θα μας απασχολούσε και τους χειμερινούς μήνες. Η οικονομία θα παρουσίαζε βελτίωση με τις ήδη υπάρχουσες υποδομές. Παράλληλα θα βελτιωνόταν και η εξυπηρέτηση του λεγόμενου “υψηλού τουρισμού”, ο οποίος είναι σημαντικός πόλος έλξης.
Πέρα όμως από τον τουρισμό, η ισονομία και η ισοτιμία, χωρίς καμία απολύτως διάκριση για τους δημότες του νησιού μας, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ευημερίας σε όλους ανεξάρτητα τους τομείς.
Ο τομέας της υγείας των δημοτών αλλά και της υγειονομικής περίθαλψης των επισκεπτών μας, όπως και το μείζον θέμα της καθαριότητας στους δημόσιους χώρους είναι ζητήματα που μας απασχολούν και μας προβληματίζουν καθημερινά. 
Για αυτά αλλά και για άλλα πολλά, όλοι εμείς οι Μυκονιάτες, που το παρόν και το μέλλον μας είναι εδώ, στο ομορφότερο και δημοφιλέστερο νησί της Μεσογείου, πρέπει επιτέλους να δράσουμε συλλογικά και αποτελεσματικά. Χωρίς παχιά λόγια και υποσχέσεις. Οφείλουμε με σκληρή δουλεία και συνεργασία να εξελίξουμε το τουριστικό προϊόν του νησιού μας στην κορυφή του είδους, ανταποκρινόμενοι στην παγκόσμια φήμη της Μυκόνου, πάντα με τον απαραίτητο σεβασμό στις παραδόσεις και το φυσικό κάλος της.
 
“Η “Πρωτοβουλία Δράσης” του Κωνσταντίνου Κουκά είναι ο πρώτος τοπικός πολιτικός σχηματισμός που εκφράζει αυτές τις αγωνίες μου. Η επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων που πλαισιώνουν την ομάδα αυτή, θα οδηγήσει με γνώση και ειλικρίνεια στη λύση των βασικών προβλημάτων του νησιού. Πρέπει να οργανωθεί μια αποτελεσματική και δομημένη διοίκηση. Πρέπει οι οικονομικές, οι πολεοδομικές, οι πολιτιστικές, οι υπηρεσίες ύδρευσης, καθαριότητας, αλλά και όλες οι άλλες υπηρεσίες που αφορούν ένα δήμο, να λειτουργήσουν επιτέλους αποτελεσματικά. Αυτές οι ανάγκες και οι σκέψεις με οδήγησαν να συνταχθώ στην “Πρωτοβουλία Δράσης” αλλά και κάτι ακόμα: η καθαρότητα και το ήθος των συνυποψηφίων μου. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν εμείς, η καινούρια γενιά, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. 
Με ιδιαίτερη τιμή, ζητώ την ψήφο σας, η οποία θα είναι για μένα δέσμευση ευθύνης. Μοναδική μου υπόσχεση απέναντί σας είναι πώς θα εξαντλήσω τις δυνάμεις μου στα επερχόμενα δημοτικά συμβούλια προκειμένου να επιλυθούν προς όφελος του νησιού μας, τα περισσότερα από τα προβλήματα που μας απασχολούν ως Μυκονιάτες και ιδίως η προβολή από μέρους μου του ξεχωριστού αυτού νησιού έτσι όπως του αρμόζει στη διεθνή αγορά τουρισμού».
 
ΑΤΖΑΜΟΓΛΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΙΛΤΟΣ)
 
“Είστε η φωνή μου. Είμαι ο άνθρωπός σας. Το μέλλον μας εσείς.”
 
 
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Μύκονο. Γονείς μου είναι η Σοφία Παπουτσά και ο Κώστας Ατζαμόγλου (πρώην Ταμίας της Εθνικής Τράπεζας). Τελειώνοντας το σχολείο, συνέχισα τις σπουδές μου στην Αγγλία (2001-2004), στο Πανεπιστήμιο Southbank του Λονδίνου στον τομέα της Πολιτικής Επιστήμης, με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Σε συνέχεια των σπουδών μου (2004-2005) συμμετείχα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (University of London) με ερευνητικό προσανατολισμό “Μελέτες για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία”. Ταυτόχρονα (2004-2005) παρακολούθησα το διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων των Πανεπιστημίων της Ζυρίχης, του Παρισιού και του Λονδίνου. Το 2006-7 συμμετείχα στον κύκλο σπουδών και την πρακτική εξάσκηση (marketing) του Πανεπιστημίου του Westminster, με αναφορές στη διαφήμιση, στην επικοινωνία και στην τουριστική ανάπτυξη.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου επέστρεψα στη Μύκονο στον τόπο που αγαπώ και θαυμάζω. Αναπτύσσω τις δικές μου τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα συνεχίζω εκσυγχρονίζοντας την οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησαν η γιαγιά Μαρουλώ Γαλούνη (του Παλικαριού) και ο παππούς Μάρκος Παπουτσάς (Αμπουρνέλας). 
Ως πολίτης ενεργοποιούμαι και συμμετέχω στην πολιτική σκηνή της Μυκόνου. Στις προηγούμενες εκλογές οι συμπολίτες μου με τίμησαν με την εκλογή μου ως Δημοτικό Σύμβουλο και ήδη από το 2011 ανέλαβα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης (Κ.Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ). Τους συντοπίτες μου τους αντιπροσώπευσα με τον πιο άξιο και διαφανή τρόπο που μπορούσα. Είμαι ενεργός μέλος της κοινωνίας μας, ενημερώνομαι για όλα όσα συμβαίνουν στον πολιτικό και στον κοινωνικό χώρο που ζούμε. Κυκλοφορώ ανάμεσα στους συμπολίτες μου, ακούω τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους. Εκφράζω νέες αντιλήψεις και προοπτικές, σε ένα κουρασμένο πολιτικό σκηνικό. Όλα σταθμισμένα και ζυγισμένα σε μια βαθιά γνώση του νησιού και της ιστορίας του. Από την επαφή μου με τους συντοπίτες μου, καταλαβαίνω και επαληθεύω συνεχώς την άποψή μου, πως η παράδοση ενός τόπου είναι η ταυτότητά του και ταυτόχρονα η βάση κάθε πρωτοτυπίας. Ταξιδεύω, συλλέγω εμπειρίες και τεχνογνωσία, γνώση που καταθέτω στον τόπο μου.
Ο άξονας που κατευθύνει κάθε πολιτική συμπεριφορά και επιλογή μου είναι το συμφέρον της Μυκόνου και προφανώς η βελτίωση της καθημερινής ζωής και της επαγγελματικής προοπτικής του Μυκονιάτη και της Μυκονιάτισσας. Σύνθημά μου: “Η Μύκονος είναι οι άνθρωποί της. Ας δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας”. Ας βοηθήσουμε όλοι να κάνουμε τον τόπο μας αυτό που μας αξίζει.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το αύριο καλύτερο από το σήμερα. Να προσπαθήσουμε να μην γίνουμε θεατές αλλά συμμέτοχοι των εξελίξεων. Να γίνουμε οι πρωτοπόροι της καινοτομίας και της έμπνευσης. Χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς ελαφρότητα αλλά με γνώση και τόλμη για το καλύτερο.
Όλα ξεκινούν από μια στέρεη βάση: να είμαστε ευχαριστημένοι για την καθημερινή μας ζωή στη Μύκονο, να είμαστε περήφανοι για το πρόσωπο του νησιού μας προς τους επισκέπτες του.
 
Γιατί συμμετέχω.
 
“Από την αρχή κατάλαβα πως όλοι μας είχαμε την διάθεση να δουλέψουμε σοβαρά, να συνεργαστούμε συλλογικά ώστε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και πρακτική του παρελθόντος για να φτάσουμε πιο κοντά στη Μύκονο που ονειρευόμαστε. Μια Μύκονο που θα είναι αντάξια του ονόματός της και της παγκόσμιας φήμης της. Ενθουσιάστηκα και σεβάστηκα την ειλικρίνεια των προθέσεων και το πάθος για δημιουργία, στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν όλους μας σαν ομάδα. Πιστεύουμε στον τόπο μας. Πιστεύουμε πως μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πάλι να εδραιωθεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου και κοινωνίας.
Ο τόπος μας διαθέτει μοναδικά πλεονεκτήματα που δεν βρίσκεις πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Διαθέτει το προνόμιο της φυσικής ομορφιάς του τοπίου, την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα, την αρχοντιά των κατοίκων του. Όλα αυτά πρέπει να προστατευθούν. Ταυτόχρονα όμως, η Μύκονος αντιμετωπίζει πολλά από τα σύγχρονα προβλήματα των ελληνικών νησιών αλλά και των αστικών κέντρων. Για μας αυτό είναι το ζητούμενο: πώς θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα του νησιού μας για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες από τις αστοχίες του παρελθόντος. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο βασισμένο σε άξονες αρχών, στοχεύοντας με πολύ δουλειά να εξασφαλίσουμε για όλους μας την ποιότητα ζωής που μας αξίζει.”
 
ΓΑΛΟΥΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
 
“Καλώ λοιπόν όσες και όσους έχουν υπεύθυνη συνείδηση, να σταθούν στο πλευρό μας, γιατί το αύριο του τόπου μας είναι το αύριο των παιδιών μας”
 
 
Γεννημένη το 1974, κόρη του Ανδρέα Γαλούνη και της Φρασκούλας, το γένος Μονογυιού. Μεγάλωσε στον Καλαφάτη της Άνω Μεράς όπου ήταν το πατρικό της σπίτι.
Η Σταυρούλα από μικρή στάθηκε στο πλευρό των γονιών της, τόσο δουλεύοντας μαζί με τη μητέρα της στην πάντα φιλόξενη οικογενειακή τους επιχείρηση στην παραλία της Λιάς, όσο και στο πλευρό του πατέρα της, στο ψάρεμα με το καΐκι. Έτσι έμαθε από εκείνους ότι για να νικήσεις, θα πρέπει πρώτα να έχεις παλέψει. 
Είναι παντρεμένη με τον Μάρκο Ξενάριο και έχουν τρία παιδιά, τον Μαθιό 17 ετών, την Ουρανία 7 και τον Νικόλα 5 ετών. Υπήρξε γραμματέας του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς.
 
«Πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφια στις εκλογές γιατί ανησυχώ πολύ για το αύριο των παιδιών μου δεν μπορώ να είμαι θεατής στην οικοδόμησή του. Θέλω το αύριο αυτό να είναι για όλα τα παιδιά υγιές και ασφαλές. Mπορώ υπεύθυνα να βοηθήσω και εγώ στην οικοδόμησή του. Καλώ λοιπόν όσες και όσους έχουν υπεύθυνη συνείδηση, να σταθούν στο πλευρό μας, γιατί το αύριο του τόπου μας είναι το αύριο των παιδιών μας».
 
 
ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ- ΓΡΙΝΤΕΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) ΣΥΖ. ΜΙΧΑΗΛ
 
«Ευελπιστώ την πενταετία που ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου και θα είναι πολύ κρίσιμη για το νησί μας, να δημιουργήσουμε μια ισχυρή Δημοτική Αρχή που θα διαδραματίσει δυναμικό ρόλο στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας.»
 
 
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα. Είμαι πτυχιούχος του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστήμιου Πατρών και με Μεταπτυχιακό στο Project Management.
Συνεργαζόμουν ως αρθρογράφος κατά τα φοιτητικά μου χρόνια, στην εφημερίδα "Δημοκρατική Πορεία" Πατρών, από όπου και άρχισε η πρώτη επαφή μου με την επικοινωνία και τα ΜΜΕ, με ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του Δήμου.
Το 1989 έως το 1995 ήμουν συνεργάτης της Singular και της θυγατρικής Alpha Tec, με αντικείμενο την εκπαίδευση στελεχών στα προγράμματα της Singular. 
Από το 1996  ζω και δραστηριοποιούμαι στην ευλογημένη Μύκονο και με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθώ την πορεία του νησιού και στηρίζω προτάσεις  και προσπάθειες  πολιτών για ένα καλύτερο μέλλον.
Από το 2012 δραστηριοποιούμαι  στην επικοινωνία,  με την ενημερωτική ιστοσελίδα www.mykonosticker.com δίνοντας πρόσθετη αξία στον αναγνώστη και ασχολούμαι με πρωτοβουλίες που έχουν ως θέμα τον πολιτισμό και την γαστρονομία.
Γνωρίζω Αγγλικά και Γαλλικά
Αποφάσισα να είμαι υποψήφια με τον Κωνσταντίνο Κουκά, για το έργο, το ήθος και την έως τώρα επιτυχημένη  του διαδρομή  στην Περιφέρεια και θεωρώ τιμή μου που συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της «Πρωτοβουλίας Δράσης» με συμπολίτες μας και συμπολίτισσες,  τους οποίους επέλεξε με κριτήριο την αξιοσύνη, με μοναδική μου φιλοδοξία να συστρατεύσω και τις δικές μου δυνάμεις με ανθρώπους σεμνούς, εργατικούς, μεθοδικούς και ανυποχώρητα δημοκρατικούς με εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις που μπορούν και θέλουν πραγματικά, να υπηρετήσουν το νησί μας, για να γίνει η Μύκονος αυτό που πραγματικά της αξίζει. 
Οι πρακτικές του χθες έχουν ξεπεραστεί, με σύγχρονη αντίληψη στην οργάνωση και στη διοίκηση του Δήμου, με την συμμετοχή και την συνεργασία  πολιτών και φορέων στις αποφάσεις και στις εξελίξεις θα βελτιώσουμε  το επίπεδο ζωής των κατοίκων  καθώς και των χιλιάδων επισκεπτών και θα προχωρήσουμε σε δράσεις πρωτότυπες  για την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ανάδειξη του περιβάλλοντος, παράλληλα, καλλιεργώντας στους πολίτες υδατική συνείδηση για την εξοικονόμηση νερού στο νησί μας. 
Για να επαναπροσδιορίσουμε  και να προωθήσουμε το  τουριστικό προϊόν της Μυκόνου, αξιοποιώντας  την σύγχρονη τεχνολογία του e-tourism και ενισχύοντας με νέες μορφές όπως πολιτιστικός, γαστρονομικός, θαλάσσιος, θρησκευτικός κλπ, που θα ωφελήσει στο μέγιστο την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία του νησιού μας.
Σ’ αυτόν τον αγώνα θα είμαι παρούσα, ως υποψήφια  Δημοτικός Σύμβουλος Μυκόνου και αν κρίνετε  ότι αξίζω, με τιμιότητα ζητώ την εμπιστοσύνη σας προς το πρόσωπό μου, για την συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και υπόσχομαι να την τιμήσω με όλες μου τις δυνάμεις.
 
 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
 
«Συμμετέχω στη κίνηση αυτή, με τον Κωνσταντίνο Κουκά, γιατί πιστεύω στις ιδέες του. Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, μορφωμένος, γνώστης των προβλημάτων, αφού ως Περιφερειακός Σύμβουλος απέκτησε την πείρα που χρειάζεται ένας Δήμαρχος για την επίλυση των όποιων θεμάτων μας απασχολούν καθώς και για την πρόοδο του τόπου μας» 
 
 
Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1954.  Γιος του Ελευθερίου Χρήστου (Μπρίλος) και της Χρυσής. Έχει δύο παιδιά τον Χρήστο, 33 και τη Χρυσή 28 που απασχολούνται με τον τουρισμό στη Μύκονο.
Αποφοίτησε από το Λύκειο Σπετσών και από Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων.
Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και  λίγα Ιταλικά και Ισπανικά.
Από το 1977 έως το 2010 υπήρξε ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων τόσο στην Αθήνα όσο και στη Μύκονο. Επίσης από το 1986 έως το 2010 υπήρξε ιδιοκτήτης  τουριστικών επιχειρήσεων.
Το 1998 υπήρξε υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος στο Νομό Κυκλάδων, το 2010 υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Μυκόνου και από το 2011 έως το 2014 εκλεγμένος σύμβουλος στο δημοτικό διαμέρισμα της Άνω Μεράς.
Από το 1995 έως το 2010 διετέλεσε Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη, Βούλας Αθηνών.
Επίσης από το 1996 έως το 2010 υπήρξε μέλος του Οικουμενικού Ελληνισμού.
 
«Μέσα από τη συμμετοχή μου στα κοινά μπορώ να βοηθήσω τον τόπο μου και τις Κυκλάδες. Κυρίαρχα θέματα προς επίλυση θεωρώ τα  θέματα τα σχετικά με τον τουρισμό, το δίκτυο αποχέτευσης, τα σφαγεία, τα σκουπίδια, τον βιολογικό καθαρισμό, την ύδρευση, τα λιμάνια, το αεροδρόμιο, τον  αγροτικό κι αλιευτικό τομέα.
Συμμετέχω στη κίνηση αυτή, με τον Κωνσταντίνο Κουκά, γιατί πιστεύω στις ιδέες του. Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, μορφωμένος, γνώστης των προβλημάτων, αφού ως Περιφερειακός Σύμβουλος απέκτησε την πείρα που χρειάζεται ένας Δήμαρχος για την επίλυση των όποιων θεμάτων μας απασχολούν καθώς και για την πρόοδο του τόπου μας».
 
 
ΚΑΛΠΟΥΡΤΖΗ - ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
 
 
“Πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά, εντιμότητα, διαφάνεια και ήθος, θα  βοηθήσουμε το νησί μας να ξαναβρεί την παλιά του αίγλη και να γίνει η Μύκονος που ξέραμε”
 
 
 
 
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Μύκονο. Γονείς μου ήταν ο  Αντώνης και η Αναστασία Κουτσούκου. Είμαι παντρεμένη με τον Αντώνη Καλπουρτζή απόστρατο Αξιωματικό της Αεροπορίας με τον οποίο αποκτήσαμε τέσσερα παιδια:  τη Νατάσα 23 ετών Πτυχιούχος της Μαθηματικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/κης και σπουδάστρια  του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης  στο πιάνο και  στο ειδικό αρμονίας, τον Γιάννη 21 ετών φοιτητή Πληροφορικής του Αριστοτελείου lΠανεπιστημίου Θεσ/κης, τη Σοφία 19 ετών, φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/κης και την Αντωνία 17 ετών μαθήτρια της Β΄Λυκείου.
Όπως όλοι γνωρίζετε, από το 1978 έως τον Δεκέμβριο του 2013 εργάστηκα στην  Εθνική Τράπεζα, κατέχοντας τα 14 τελευταία χρόνια τη θέση  Διευθύντριας.
Από το 2003 και για 9 συνεχή έτη ήμουν Πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου Μυκόνου και από το 2009  έως και σήμερα Πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων Γενικού  Λυκείου Μυκόνου συγχρόνως δε και μέλος της Σχολικής Επιτροπής της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Συνεχίζω να είμαι ενεργό μέλος του Συλλόγου Γυναικών , της Μυκονιάτικης Αλληλεγγύης, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΡΥΠΑΡΕΙΟΥ
και του Πολιτιστικού οργανισμού «Γεώργιος Αξιώτης». Είναι ολοφάνερο πως η κοινωνική συμμετοχή είναι ένα από τα καθοριστικά ενδιαφέροντά μου.
Παρ’ όλα αυτά, είναι η πρώτη φορά που θέτω υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος.
 
“Θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια του Κων/νου Κουκά , γιατί κάνει ένα νέο ξεκίνημα,  έχει τη γνώση και τη θέληση γαι τα να δράσει σε θέματα που αφορούν στη Μύκονο.  Πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά, εντιμότητα, διαφάνεια και ήθος , θα  βοηθήσουμε το νησί μας να ξαναβρεί την παλιά του αίγλη και να γίνει η Μύκονος που ξέραμε. Αυτό είναι το μέλλον των παιδιών μας, και είναι στα χέρια μας”.
 
 
ΚΟΝΤΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
 
“Με ενδιαφέρει ο τόπος μου  χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον, απλά γιατί ο τόπος μου είναι το συμφέρον μου”
 
 
 
Γεννημένος στη Μύκονο το 1968. Γιος του Θεόδωρου Κοντού και της Δέσποινας το γένος Παπουτσά.
Ο Μάρκος είναι άνθρωπος που δεν φοβήθηκε ποτέ τη δουλειά, ίσως εκείνη να φοβήθηκε τον Μάρκο.
Από παιδί ήταν πάντα στο πλευρό του γεωργού πατέρα του και δουλεύοντας την γη και αργότερα ξεχώρισε ο ίδιος δουλεύοντας την πέτρα σαν παραδοσιακός μάστορας πέτρας. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης.
Από το 1990 και πάντα με την υποστήριξη των συμπολιτών του εκλέγεται Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς  έως και σήμερα, που είναι Αντιπρόεδρος του ήδη από το 2011.
 
«Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα άντεχα να παραπονιέμαι για τα προβλήματα του νησιού, καθισμένος πάνω σε ένα καναπέ.  Ζω και δουλεύω μέσα στη κοινωνία και ανάμεσα στους ανθρώπους. Πάντα προσπαθώ να υποστηρίζω ενεργά τον τόπο μου και το χωριό μου και να βοηθώ με κάθε τρόπο.
Με ενδιαφέρει ο τόπος μου  χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον, απλά γιατί ο τόπος μου είναι το συμφέρον μου».
 
 
ΚΟΥΕΡΙΝΗΣ ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ
 
«Καταθέτω στη Μύκονο την εμπειρία μου και την αγάπη μου. Κάποτε τα πράγματα πρέπι να προχωρήσουν»
 
 
 
Γεννημένος στη Κωνσταντινούπολη το 1949. Έγγαμος και πατέρας δυο τέκνων.
Απόφοιτος του Δημοτικού Σχολείου Ερεσού Μυτιλήνης και του Ελληνικού Σχολείου στην Κωνσταντινούπολη. Φοίτησε από το 1961-1964 στην «Μεγάλη του Γένους Σχολή» στην Κωνσταντινούπολη και από το 1964 -1969 στο ΙΣΤ Δημόσιο Γυμνάσιο-Λύκειο Αμπελοκήπων Αθηνών.
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1977. Από τον Οκτώβριο 1977 έως τον Οκτώβριο 1980 υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στο χωριό της Άνω Μεράς Μυκόνου, χωριό 800 περίπου κατοίκων τον χειμώνα και υπερτριπλάσιων το καλοκαίρι. Οι υπηρεσίες του ήταν κάθε είδους, καθότι το Αγροτικό Ιατρείο της Άνω Μεράς στερείτο Αδελφής Νοσοκόμας και Μαίας.
Σαν Αγροτικός Ιατρός έφερε εις πέρας 9 τοκετούς, εξετέλεσε άπειρες μικροεπεμβάσεις, συρραφές τραυμάτων, αλλαγές χειρουργηθέντων, περιποίηση βαρέων εγκαυμάτων, εργατικών ατυχημάτων του μεταλλείου MYCOBAR και τροχαίων ατυχημάτων, ιδίως το καλοκαίρι(δίκυκλα) και συνέβαλε στη διάγνωση και θεραπεία άπειρων παθολογικών ασθενειών. Επίσης, η διαπαιδαγώγηση ιδίως των μαθητών σε διάφορα θέματα υγείας και ο έλεγχος Δημόσιας υγείας ήταν δική του φροντίδα.
Συγχρόνως με δική του πρωτοβουλία, μετέτρεψε μια καινούρια οικεία, πλησίον του Αγροτικού Ιατρείου σε Μικροβιολογικό Εργαστήριο, όπου εκτελούσε μικροβιολογικές εξετάσεις αίματος και ούρων δωρεάν, λόγω προσφοράς των μηχανημάτων από την Κοινότητα, από το 1978 έως τον Οκτώβριο 1980, οπότε και παραιτήθηκε για να μεταβεί στις Η.Π.Α. για τη λήψη ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής.
Από τον Νοέμβριο 1980 έως 27 Ιουλίου 1981 διέμεινε στις Η.Π.Α. εργαζόμενος σαν εσωτερικός βοηθός “EMORY UNIVERSITY HOSPITAL ATLANTA GEORGIA” αφού πέτυχε στις εξετάσεις για την αναγνώριση του πτυχίου.
Επέστρεψε  από Η.Π.Α. στις 30 Ιουλίου 19801 εξαιτίας οικογενειακών λόγων  και άρχισε Ειδικότητα στο Λαϊκό Νοσοκομείο στη Χειρουργική Κλινική του Καθηγητή κ. Γρ. Σκαλέα 1981-1982.
Συνέχισε την Ειδικότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου από το 1982-1983.
Από το 1983-1984 ανέλαβε το Ι.Κ.Α. Μυκόνου.
Συνέχισε την Ειδικότητα στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός των Αθηνών και πήρε τον τίτλο του Γενικού Χειρουργού τον Φεβρουάριο του 1987.
Από τον Φεβρουάριο του 1987 έως Νοέμβριο 1987 λειτούργησε Ιδιωτικό Χειρουργικό Ιατρείο στο Νιοχώρι Μυκόνου.
Στις 9 Φεβρουαρίου 1987  προσελήφθη από το Ε.Σ.Υ. με τον τίτλο του Γενικού Χειρουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και μετεφέρθη με απόσπαση ιδία βουλήσει ως μοναδικός Ειδικευόμενος Ιατρός για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μυκόνου.
Στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, εκτελούσε χρέη Διευθυντού, οπού οργάνωσε τη λειτουργία του σε όλα τα επίπεδα, εντάσσοντας τα Αγροτικά Ιατρεία στις λειτουργίες του Κέντρου Υγείας Μυκόνου.
Στο διάστημα αυτό και μέχρι την επάνδρωση του Κέντρου Υγείας Μυκόνου με άλλους ειδικευμένους ιατρούς, αντιμετώπιζε όλα τα περιστατικά, σε συνεργασία με τους Αγροτικούς Ιατρούς.
 
 
ΚΟΥΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΑΛΕΚΑΡΑΣ)
 
“Να συνεχίσουμε το έργο που θα δώσει στη Μύκονο μέλλον και ελπίδα”
 
 
 
Γεννημένος το 1962 στην Αθήνα. Γιος του Δημητρίου Κουκά (από την Αγία Σοφία) και της Ευαγγελίας, το γένος Κοντού από την Άνω Μερά. Τρία έτη παρακολούθησε στην Σιβιτανίδειο Σχολή, ως Μηχανικός Αυτοκινήτων.
Μόνιμος κάτοικος Μυκόνου από το 1967. Ασχολήθηκε σαν μηχανικός αυτοκινήτων για ένα μικρό χρονικό διάστημα και έπειτα ασχολήθηκε με οικοδομικές  εργασίες σαν συνέχεια του έργου της οικογένειάς του, ως εργολάβος οικοδομών. Επιτυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας μέχρι και σήμερα. Άνθρωπος που ασχολήθηκε και ασχολείται με τα κοινά του νησιού και ιδίως με τον αθλητισμό. Διετέλεσε επί 15 έτη Σύμβουλος του Αθλητισμού, στην αξιοποίηση και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων με ιδία πρωτοβουλία. Για 15 χρόνια υπήρξε Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Μυκόνου (Α.Ο.Μ.), όπου με πολύ αγώνα, μόχθο και περισσή αγάπη δημιούργησε το γήπεδο του στίβου, το γήπεδο του μπάσκετ, συνεισφέροντας ταυτόχρονα τόσο με τη προσωπική του εργασία, όσο και οικονομικά. Ενεργό μέλος της «Μυκονιάτικης Αλληλεγγύης» (εθελοντική αιμοδοσία).
Εκλεγμένος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με επιτυχία, εκτελεί τα καθήκοντά του ως σήμερα. Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες του Δήμου Μυκόνου στάθηκε σε όλες τις προκλήσεις και βοήθησε όπως και όσο μπορούσε, τακτική που θα ακολουθήσει μέχρι και το τέλος της θητείας του, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Στα προβλήματα του νησιού με μεγαλύτερο αυτό της καθαριότητας, προσπάθησε στη βελτίωση της καθαρής εικόνας της Μυκόνου, συμβάλλοντας με ενέργειές του αλλά συνεισφέροντας και οικονομικά. Eλπίζει σε καλύτερες και πιο εποικοδομητικές ενέργειες στο μέλλον. Για όλα τα παραπάνω επείγοντα θέματα, στέκεται στο πλευρό με την Δημαρχεύουσα μέχρι και σήμερα.
 
«Αποφάσισα και εγώ να κατέβω στις επερχόμενες εκλογές με τον Κωνσταντίνο Κουκά, για να συνεχίσουμε το έργο που θα δώσει στη Μύκονο μέλλον και ελπίδα. Εμπιστεύομαι τον Κωνσταντίνο Κουκά και τον συνδυασμό μας για τις ικανότητές του, τη δυναμική του και την αγάπη του για το νησί μας. Προσφέρομαι με την εμπειρία μου να σταθώ δίπλα του και να υπηρετήσω τον τόπο μου με την πίστη ότι μπορώ να βοηθήσω σε νευραλγικούς τομείς και είμαι αποφασισμένος να κάνω το καλύτερο για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στο νησί μας». 
 
 
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 
 
“Πρέπει πλέον με τρόπο ουσιαστικό να παραμερίσουμε το κομματικό μας παρελθόν και να κοιτάξουμε το συμφέρον του τόπου μας”
 
 
 
Γεννημένος στην Αθήνα το 1981. Γιος του Κυριάκου και της Αργυρώς Κουτσούκου.
Παντρεύτηκε το 2008 με τη Ελένη Ζουγανέλη και έχουν αποκτήσει δυο κόρες, την Κατερίνα 3 και την Ηρώ 2 ετών.
Από το 1999 ανέλαβε την επιχείρηση του πατέρα του μαζί με τη βοήθεια της αδερφής του Μαρίας Κουτσούκου. Kαι οι δυο μαζί κατάφεραν να μεγαλώσουν και να διατηρήσουν την οικογενειακή τους επιχείρηση.
Δραστήριο επιχειρηματικό πνεύμα, ενημερώνεται συνεχώς για θέματα εμπορίου. Πρωτοπόρος στο χώρο της εστίασης και της τροφοδοσίας, παραμένει ενεργός και ανήσυχος.
 
“Πρέπει πλέον με τρόπο ουσιαστικό να παραμερίσουμε το κομματικό μας παρελθόν και να κοιτάξουμε το συμφέρον του τόπου μας. Κι αυτό είναι πολιτική στάση. Επί της ουσίας κάτι τέτοιο είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στη Μύκονο και γι’ αυτό εντάχθηκα στην Πρωτοβουλία Δράσης.”
 
 
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 
 
“Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τα γεγονότα και κατανοώντας την αγωνία των συνανθρώπων μου για τα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί μας , θεώρησα σωστό να κάνω το καθήκον μου για τον τόπο που αγαπώ. Έτσι επέλεξα να ταχθώ συνοδοιπόρος με τον συνδυασμό του Κωνσταντίνου Κουκά”

 
 
 
Γεννημένος στα Γιαννιτσά του Ν. Πέλλας. Υπηρέτησε στο Α.Τ Μυκόνου από το 1987 έως το 2010 όπου και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου.
Είναι παντρεμένος με την Γρυπάρη Βασιλική με την οποία έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά: την Γεωργία ( φοιτήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής Ιωαννίνων) , την Μαρία (φοιτήτρια Γερμανικής Φιλολογίας  του Πανεπιστημίου Αθηνών) , την Ευσταθία (μαθήτρια Λυκείου) και τον Ιωσήφ (μαθητή Δημοτικού). Διετέλεσε Αντιπρόεδρος  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου κατά την περίοδο 2006 - 2007 και κατά την περίοδο 2008-2009 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου. Επίσης είναι και πάλι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Ενιαίου Λυκείου Μυκόνου για την περίοδο 2014-2015. Είναι εθελοντής αιμοδότης  από το 1993 στο φιλανθρωπικό σύλλογο “Μυκονιάτικη Αλληλεγγύη”.
 

“Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τα γεγονότα και κατανοώντας την αγωνία των συνανθρώπων μου για τα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί μας , θεώρησα σωστό να κάνω το καθήκον μου για τον τόπο που αγαπώ. Έτσι επέλεξα να ταχθώ συνοδοιπόρος με τον συνδυασμό του Κωνσταντίνου Κουκά “Πρωτοβουλία-Δράσης”. Πιστεύω ότι αυτός ο συνδυασμός μπορεί να δώσει ελπίδα σε όλους μας και λύση στα προβλήματα του νησιού μας με την συνεργασία και την βοήθεια όλων των δημιουργικών  πολιτών που αποτελεί πρωταρχική ανάγκη”.
 
 
ΛΥΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 
“Θεωρώ ότι η διασφάλιση της παράδοσης πρέπει να είναι η βάση πάνω στην οποία θα συνεχίσουμε με νέες ιδέες”
 
 
 
Γεννημένος το 1962 στη Φάμπρικα Μυκόνου, γιος του Αθανά και Αντριάνας Λυκούρη το γένος Συριανού.
Μεγαλωμένος από μικρός στη παραδοσιακή ξύλινη βάρκα του πατέρα του έχει περάσει όλα τα παιδικά του καλοκαίρια στο πλευρό του, μεταφέροντας τους τουρίστες στις όμορφες παραλίες του νησιού.  Έτσι ήρθε σαν φυσική εξέλιξη αργότερα η συνέχεια αυτής της παράδοσης από εκείνον, έως σήμερα.
Ταυτόχρονα η αγάπη του για την μουσική ήταν εκείνη που τον οδήγησε να δραστηριοποιηθεί σαν DJ στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης καθώς και ως επιχειρηματίας αργότερα.
Έχει μια κόρη 14 ετών, την Ματίνα, που είναι μαθήτρια Γυμνασίου.
 
«Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος, γιατί ως γονιός και επαγγελματίας, ανησυχώ πολύ για τις προοπτικές του νησιού  μου. Θεωρώ ότι η διασφάλιση της παράδοσης πρέπει να είναι η βάση πάνω στην οποία θα συνεχίσουμε με νέες ιδέες την ασφαλή επιτυχία της Μυκόνου ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού και παράλληλα ως υγιούς κοινωνίας».
 
 
ΧΥΤΗΡΗ ΜΑΡΙΑ
 
«Πρόθεσή μου είναι να καταθέσω στο Δήμο μας την εμπειρία μου γιατί ελπίζω πως τώρα είναι η ώρα να δράσουμε όλοι μαζί συλλογικά»
 
 
 
Γεννημένη στον Πειραιά. Κόρη του Μυκονιάτη Σπυρίδωνα και της Αικατερίνης Χυτήρη και ανιψιά του πολιτικού Τηλέμαχου Χυτήρη. Μητέρα της Ίριδας, 10 ετών. Γνωρίζει Αγγλικά.
Διατέλεσε Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Μυκόνου. Ξεναγός και εσωτερική υπάλληλος σε ταξιδιωτικά γραφεία. Υπάλληλος εμπορικών καταστημάτων. Γραμματέας σε γραφείο  Μηχανολόγου-Ηλεκτρολόγου, υπεύθυνη σε ρεσεψιόν σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, αλλά και υπεύθυνη πωλήσεων σε εμπορικά καταστήματα. Τηλεφωνήτρια σήμερα στο τηλεφωνικό κέντρο Ράδιο Ταξί Μυκόνου.
Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νηπιαγωγείου της Άνω Μεράς για 2 χρόνια, ως γραμματέας, και για επίσης 2 χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς ως Ταμίας.
 
«Η καθημερινή μου ενασχόληση και η επαφή μου με τουρίστες και επισκέπτες του νησιού με έμαθαν αρκετά. Πρόθεσή μου είναι να καταθέσω στο Δήμο μας την εμπειρία μου γιατί ελπίζω πως τώρα είναι η ώρα να δράσουμε όλοι μαζί συλλογικά»
 
 
ΣΑΜΑΝΟΓΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
 
“Πιστεύω πως με απλότητα και με ειλικρίνεια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας. Η Μύκονος μας έχει ανάγκη όλους”
 
 
 
Γεννήθηκα στη Αθήνα και μεγάλωσα στη Μύκονο.
Ο πατέρας μου Αλέκος Σαμάνογλου (Alexis)  κατάγετε από τη Κωνσταντινούπολη πιο συγκεκριμένα από τη Χάλκη στα Πριγκιπόνησα είναι γνωστός ως Alexis από το ομώνυμο σουβλατζίδικο που είχε από το 1970
Η μαμά μου Φρανσίν Σαμάνογλου Κατάγετε από το Κεμπέκ του Καναδά
Σπούδασα στο Deree Αμερικάνικο κολέγιο της Ελλάδος και έχω πτυχίο Bachelors in Business Administration με ειδικότητα Marketing Management.
Από το 1997 – 2007  έμενα Αθήνα σπούδασα 1997 – 2002 και 2002 – 2007 δούλεψα σε μία εταιρία στο χώρο της διαφήμισης.
Το 2007 επέστρεψα Μύκονο και ανέλαβα το εστιατόριο του μπαμπά Alexis, το 2010 ξεκίνησα πλέον τη δική μου ατομική επιχείρηση και κάνω διοργάνωση γάμων αποκλειστικά και μόνο στη Μύκονο κυρίως για ξένους τουρίστες που ζητούν τις υπηρεσίες μου. Ζω μόνιμα στη Μύκονο ξανά από το 2007. Είμαι με το σύντροφό μου μαζί από το 2007, τον Καπέλα Χρήστο και έχουμε μαζί μία κόρη 21 μηνών. 
 
“Πιστεύω πως με απλότητα και με ειλικρίνεια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας. Η Μύκονος μας έχει ανάγκη όλους. Πρέπει να προστατέψουμε και να αβγατίσουμε ό,τι κληρονομήσαμε από τους γονείς μας”.
 
 
ΠΑΠΟΥΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 
“Κύριο μέλημα όλων μας πρέπει να είναι ο κοινός στόχος για την αναβάθμιση της καθημερινής ζωής μας”