Αίτημα χρηματοδότησης για τρία γήπεδα τένις στην Άνω Μερά

 Αίτημα χρηματοδότησης για τρία γήπεδα τένις στην Άνω Μερά

 

 

Ο Δήμος Μυκόνου υπέβεαλε φάκελο για την χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Leader για την κατασκευή τριών γηπέδων αντισφαίρισης με ελαστικό – συνθετικό τάπητα στον περιβάλλοντα χώρο του οικοπέδου που δημιουργείται το νέο κλειστό γυμναστήριο του νησιού, στην περιοχή της Άνω Μεράς. Η αίτηση χρηματοδότησης είναι ύψους 125.000 ευρώ.
 
«Η δημιουργία των γηπέδων θα επιφέρει μια σειρά από αλυσιδωτές ενέργειες (ίδρυση αθλητικού σωματείου, προσέλκυση νέων αθλητών, διοργάνωση αγώνων, κλπ.) που θα ενδυναμώσουν τον κοινωνικό ιστό του τόπου. Εν ολίγοις, η συγκεκριμένη δράση αφορά υπηρεσίες στον τομέα της κοινωνικής εξυπηρέτησης και του αθλητισμού, που σε κάποιο βαθμό θα βοηθήσει τους κατοίκους του νησιού στην καθημερινότητά τους, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους.
 
Σ΄ αυτή την κατεύθυνση, τα γήπεδα τένις θα αποτελέσουν μέρος του υπό διαμόρφωση «αθλητικού χωριού Μυκόνου», καθώς θα κατασκευαστούν σε ιδανική τοποθεσία, εκεί όπου κινούνται και τα σοβαρά έργα υποδομής που ολοκληρώνονται στην Ανω Μερά, (κλειστό γυμναστήριο, γυμνάσιο), τα οποία θα δημιουργήσουν άλλες ισορροπίες στην χωροταξία του νησιού, προσδίδοντας στην Άνω Μεράς μια περισσότερο αστική υπόσταση», δήλωσε ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς.