Πολίτικη Κουζίνα: Κιμαλίδικο Κωνσταντινοπολίτικο

Πολίτικη Κουζίνα: Κιμαλίδικο Κωνσταντινοπολίτικο
 
Κιμαλίδικο Κωνσταντινοπολίτικο για 4-5 άτομα της Χριστίνας Σιδερη
 
Υλικά
 
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
400 γρ. κασέρι τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
1 κιλό ψωμί κομμένο σε λεπτές φέτες
4 μέτριες ώριμες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
5 αυγά
1 φλ. λευκό κρασί
3 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο ή 2 κ.σ ξερό τριμμένο
Αλάτι – πιπέρι
1/2 κ.γ κανέλλα
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο + 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
1 κ.σ ζάχαρη κοφτή
1 κ.σ πάπρικα
50 ml ελαιόλαδο + λίγο παραπάνω για το λάδωμα του ταψιού
 
Εκτέλεση
 
Σε ένα μπολ βάζουμε 4 φέτες ψωμί και το κρασί. Αφήνουμε για 2-3, μέχρι να απορροφήσει το ψωμί το κράσι και στίβουμε καλά με τα χέρια μας.
 
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ αναμιγείουμε το κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα 50 ml ελαιόλαδο, 2 αυγά, το ψωμί, αλάτι, πιπέρι, τη κανέλλα, τη 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο και το δυόσμο.
 
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί.
 
Στρώνουμε το ταψί με φέτες ψωμιού έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του και από πάνω απλώνουμε ισομερώς το μείγμα του κιμά.
Αραδιάζουμε τις φέτες της ντομάτας.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, το αλάτι και το υπόλοιπο μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε το κασέρι σε όλη την επιφάνεια.
Χτυπάμε τρία αυγά και περιχύνουμε την επιφάνεια του ταψιού.
Πασπαλίζουμε με τη πάπρικα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
 
 
tribune.gr