Με αναφορά στον Πόντο σήμερα η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου

Με αναφορά στον Πόντο σήμερα η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου

 

 

 

 

Ένα ταξίδι βαθιά στην καρδιά του Ελληνισμού, πρόκειται να κάνει σήμερα η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, κάνοντας αναφορά στον Πόντο και στην Ποντιακή κουζίνα.
 
Οι διατροφικές συνήθειες των Ποντίων επηρεάστηκαν από τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής κι έτσι υπάρχουν πολλές συνταγές, που βασίζονται στα σιτηρά και το γάλα.
 
Η Λέσχη θα ξεκινήσει σήμερα μαγειρεύοντας μια σούπα, ένα τανωμένο σορβά, στη συνέχεια θα προχωρήσουν με πισία, με πατάτες και μανιτάρια, που πρόκειται για τα ποντιακά πιροσκί, ενώ αν τους πάρει ο χρόνος θα παρουσιάσουν τα γατμέρια, ιδιαίτερες πίτες, που τις απολαμβάνουν οι Πόντιοι γεμιστές με διάφορα υλικά και φτιάχνονταν σε ποσότητες και είχαν και χρήση ζυμαρικού.
 
Η συνάντηση της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου θα γίνει σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου, στο καφέ Μπάρκο στις 18:00 το απόγευμα.