Το Μανιφέστο της Κυκλαδίτικης Κουζίνας τη Δευτέρα στη Food Expo

Το Μανιφέστο της Κυκλαδίτικης Κουζίνας τη Δευτέρα στη Food Expo

 

 

 

 

Το πάντρεμα της γαστρονομίας, των τοπικών προϊόντων, και της φιλοξενίας είναι καθοριστικοί παράγοντες που προσθέτουν αξία στην τοπική οικονομία και την ταξιδιωτική εμπειρία. Η πρωτοβουλία Aegean Cuisine, όπως είναι γνωστό, υλοποιείται τα τελευταία χρόνια από το Επιμελητήριο Κυκλάδων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, με στόχο την προβολή των ποιοτικών τοπικά παραγόμενων προϊόντων και της αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας στους επισκέπτες των νησιών του Αιγαίου οι οποίοι αναζητούν το Αιγαιοπελαγίτικο συναίσθημα και εμπειρία. 
 
Την Δευτέρα 16 Μαρτίου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά, από τον Ηλία Μαμαλάκη και τον συγγραφέα και μέλος της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου, Δημήτρη Ρουσουνέλο, το Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας στην ειδική εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τα μέλη του Δικτύου Aegean Cuisine, όπου και θα παραλάβουν το χειροποίητο σήμα και το πιστοποιητικό ένταξής τους. 
 
Στην εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα στις 17:00 στο Μetropolitan Expo, στο πλαίσιο της έκθεσης Food Expo Greece 2015, τα μέλη και οι ξεχωριστοί προσκεκλημένοι και παρευρισκόμενοι, καλούνται να γνωριστούν μεταξύ τους και να συνδιαμορφώσουν μια κοινή, ενιαία αντίληψη του Δικτύου, καλλιεργώντας την ενεργή συμμετοχή όλων με προτάσεις σχεδιασμού και εξέλιξης του Δικτύου.