Νηστίσιμα μπισκότα με νιφάδες βρόμης, μέλι και κανέλα

Νηστίσιμα μπισκότα με νιφάδες βρόμης, μέλι και κανέλα

Οι γιορτές πλησιάζουν, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που ακολουθούν παραδοσιακά νηστεία μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων. Για να μην μείνουν λοιπόν παραπονεμένοι αφού ήδη τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες κάνουν την εμφάνισή τους, προτείνουμε σήμερα νηστίσιμα μπισκότα με νιφάδες βρόμης, μέλι και κανέλα για να γλυκάνουμε νηστήσιμα τις μέρες μας.

Θα χρειαστείτε:

80γρ αλεύρι
80γρ νιφάδες βρόμης
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½κ.γ. κανέλα
80γρ ζάχαρη
85γρ αραβοσιτέλαιο
2κ.σ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανάβετε τον φούρνο στους 180ο C. Στρώνετε λαδόκολλα σε δύο ταψιά. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τη ζάχαρη και τις νιφάδες βρόμης ενώ σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύετε το αραβοσιτέλαιο με το μέλι ώσπου να διαλυθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το μέλι. Ρίχνετε το υγρό μείγμα στα στερεά και πλάθετε με το χέρι σας για να υγρανθεί όλο. Τοποθετείτε σε κάθε ταψί κουταλιές ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Πλαταίνετε ελαφρώς με το χέρι σας και ψήνετε για 12-15’, ώσπου να χρυσίσουν. Αφού ψηθούν, τα αφήνετε για 4-5’ στο ταψί και μετά τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε σχάρα.

Η ζύμη πιθανόν να βγει λίγο κολλώδης, αλλά έτσι πρέπει να είναι. Αν δε θέλετε την κανέλα, την παραλείπετε. Βγαίνουν περίπου 12 τεμάχια και τα διατηρείτε 5-6 μέρες καλά κλεισμένα σε κουτί.

 

*Αυτή και άλλες πολλές συνταγές για νοστιμότατα "coockies" μπορείτε να την βρείτε στο ομώνυμο βιβλίο της Αθηνάς Πάνου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός