Tο Mυκονιάτικο Kρασί στο Φεστιβάλ

Tο Mυκονιάτικο Kρασί στο Φεστιβάλ
Ξεκίνησε χθες στην Αθήνα το φεστιβάλ γευστικού πολιτισμού  «Ελλάδα - Γιορτή - Γεύσεις, Χριστούγεννα 2013». Οι Κυκλάδες έχουν επιλεγεί ως τιμώμενη περιοχή του εορταστικού φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχουν παραγωγοί ποιοτικών ελληνικών προϊόντων διατροφής από όλη την Ελλάδα με έμφαση στα τυποποιημένα τοπικά παραγόμενα προϊόντα, τόσο για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, όσο και να τα διαθέσουν προς πώληση στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Palace (Αθήνα) από τις 29 Νοεμβρίου έως και την 1η Δεκεμβρίου 2013 και διοργανώνει το "αθηνόραμα".
 
 
Από την Μύκονο συμμετέχει το οικολογικό αγρόκτημα ΒΙΩΜΑ του κ. Νίκου Ασημομύτη με το εξαιρετικό μυκονιάτικο κρασί του. "Επίδειξη ποιότητας" χαρακτηρίζει το site της έκθεσης την Μυκονιάτικη Μονάδα, από μια μικρή οινοποιία που ιδρύθηκε στη Μύκονο από τον Νίκο Ασημομύτη, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του ξεχασμένου κυκλαδίτικου αμπελώνα και με στόχο την παραγωγή κρασιών με μεσογειακό ταμπεραμέντο και υψηλή ποιότητα αρωμάτων και γεύσεων. "Πρώτο μέλημα υπήρξε η αναδιάρθρωση του εγκαταλελειμμένου αμπελώνα 42 στρεμμάτων στο Μαράθι και στο Μοναστήρι της Παναγίας Τουρλιανής στην Άνω Μερά. Δεύτερο βήμα η επιλογή ντόπιων ποικιλιών, όπως το Ασύρτικο, το Αθήρι, η Μανδηλαριά, η Μονεμβασιά και η Μαλαγουζιά. Οι αμπελώνες καλλιεργούνται βιολογικά (ΔΗΩ), προκειμένου να αναπτυχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ποικιλιών του νησιού, και τα κρασιά του κτήματος απευθύνονται αποκλειστικά σε απαιτητικούς οινόφιλους και γευσιγνώστες. Προϊόντα: Παραπορτιανό, Πολυστάφυλος, Ηλιόφιλος".
 
 
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και αύριο και από τις Κυκλάδες που είναι και η τιμώμενη περιοχή να συμμετέχουν το Επιμελητήριο Κυκλάδων και επιχειρήσεις με προϊόντα όπως τα λουκούμια Σύρου Δεναξά, το θυμαρίσσιο Μέλι Κέας, η Νάξια sweet home με πολύχρωμες καραμέλες και γλειφιτζούρια με αρώματα και γεύσεις από τα φημισμένα εσπεριδοειδή της Νάξου, Κουφόπουλος Τυροκομία Νάξου, Aegean Essence - Παλαμάρης ΑΕ Τήνου, η μπύρα Νήσος της Τήνου, Ζωζεφίνος Τυροκομείο Τήνου, το Κίτρο Νάξου, το τυροκομείο Ίου, το Αμίργιον, φημισμένο ποτό της Αμοργού, η οικοτεχνία Δελατόλα «Το ντουλάπι της γιαγιάς» από το Κτικάδο Τήνου, το Αγρόκτημα Νομικός Σνατορίνη και η Ένωση Συνεταιρισμών Σαντορίνης - SantoWines.