Φιλέτα ψαριού με μανιτάρια και γαρίδες

Φιλέτα ψαριού με μανιτάρια και γαρίδες

 

 Υλικά

4 φιλέτα (π.χ. λούτσος, σολομός)

½ φλ. αλεύρι

2 κ. σ. βούτυρο

1 κ. σ. φυτικό λάδι

125 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα και λεπτοκομμένα

16 βρασμένες γαρίδες, καθαρισμένες, απονευρωμένες και κομμένες στη μέση

1 κ. σ. κομμένο πράσο

Αλάτι και πιπέρι

Χυμός ½ λεμονιού

Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 70°C.
    Aλευρώνουμε το ψάρι.
    Kαίμε το λάδι και το μισό βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το ψάρι και το τηγανίζουμε για 3 έως 4 λεπτά την κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά. Tο αλατοπιπερώνουμε καλά.
    Bγάζουμε το ψάρι από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό στο φούρνο.
    Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι.
    Όταν λιώσει, σοτάρουμε τα μανιτάρια, τις γαρίδες και το πράσο για 3 έως 4 λεπτά σε μέτρια-δυνατή φωτιά.
    Aλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
    Περιχύνουμε τη σάλτσα στο ψάρι και σερβίρουμε με σπαράγγια.


Καλή σας όρεξη!

 

MykonosDaily,gr σε συνεργασία με το http://www.flowmagazine.gr/